reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
no właśnie a to nie jest tak, że w różnych labach mają minimalne widełki? W sensie w niektórych jest np. <0,2 więc jak masz wynik 0,4 to Ci napiszą wprost 0,4, a w innym jest <3,2 i nieważne czy masz 0 czy 3,1 to i tak masz <3,2? Myślałam, że tak to dziala

Tak. < oznacza, że jest niewykrywalne na sprzęcie w danym labie. W jednym labie mają sprzęt o czułości 0.1, w drugim 2.3.

Jak nie byłam w ciąży to wtedy w pierwszym labie miałam wynik < 0.1, w drugim < 2.3. Ona oznaczają to samo - brak ciąży, brak bety.

W niektórych owszem, a w niektórych wykrywa właśnie dana betę konkretną. Bo były dziewczyny gdzie wcześniej powiedzmy było <0.1 a później wynik miały <2.3 i po kilku dniach już była pozytywna beta, tak tłumacząc na chłopski rozum 😅
Były tez takie, które miały 2 bez znaku mniejszości i była ciaza. It’s too complicated 🙈

Być może, ale właśnie gdyby teraz w moim mi wpisali <2,3, a wiem, ze zawsze miałam <0,2 to bym poszła na powtórkę, bo bym uznała to za „dziwny” wynik
a no to tak, to na pewno.
Ja po prostu myślałam, że jak standardowo byś miała <0,2 to gdybyś miała 0,5 to by napisali 0,5 a nie <1. Wiesz, że to 0,2 to jest taka najmniejsza wartość, jaką oni są w stanie w tym labie określić.

Tak. < oznacza, że jest niewykrywalne na sprzęcie w danym labie. W jednym labie mają sprzęt o czułości 0.1, w drugim 2.3.

Jak nie byłam w ciąży to wtedy w pierwszym labie miałam wynik < 0.1, w drugim < 2.3. Ona oznaczają to samo - brak ciąży, brak bety.
Ale jak w danym labie masz zawsze <0.1 a nagle w tym samym np. <2.3?

reklama
Dlatego najlepiej byłoby testować w dniu miesiączki - dzień po, tak jak zalecają :D ale zawsze tak trudno wytrzymać do tego dnia…
No wiadomo, mi się prawie nie zdarza testować😅 bo zazwyczaj nie ma to większego sensu, albo okres wcześniej przychodzi, albo do końca nie wiem kiedy będzie 😅😅😅.

Do góry