reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No to dobrze wiedzieć, bo u mnie był znak mniejszości <2,3 i jak sprawdzałam kilka razy betę w okolicy potencjalnego okresu to miałam zawsze ten sam wynik w tym labie czyli <2.3, wiec w sumie niewiadomo czy 2, czy 1 czy 0.1, ale dobra, czekam do wieczora. Na razie nie odwołuje wyprawy wspinaczkowej w lutym… chociaż mam nadzieje, ze nie będę potrzebować takiego „pocieszenia”.

Beta 2,3 to nie do końca negatyw. W moim labie dla mnie beta negatywna to <0,2 (takie mam, gdy nie jestem w ciąży, wiec jakbym miała nawet <1 to bym powtarzała).
Zawsze przy takich wynikach na chłodno trzeba powtarzać ;)
Trzymam kciuki 💪💪🤞

reklama
kurcze no właśnie! To ja mam jakieś 4.7 i to robione po południu więc normalnie pewnie więcej i te 0.25 będzie jak kot napłakał

Chyba muszę wpierdzielac orzechy brazylijskie i jakieś inne cuda robić
No tak, ale ja choruje już 10 lat, wiec byłam na 75-tce ostatnie 2 lata, a 10 lat temu tez zaczynałam od 25, później dostałam za 2 miechy 50 i tak ciągnęłam do pierwszej ciąży z taka dawka, później w ciąży brałam już 125, a później po ciąży miałam zapalenie tarczycy i zaczynałam znów z 25. Wiec bierz 25 powtórz TSH i ft4 za 6 tygodni i do lekarza 🤞

No to dobrze wiedzieć, bo u mnie był znak mniejszości <2,3 i jak sprawdzałam kilka razy betę w okolicy potencjalnego okresu to miałam zawsze ten sam wynik w tym labie czyli <2.3, wiec w sumie niewiadomo czy 2, czy 1 czy 0.1, ale dobra, czekam do wieczora. Na razie nie odwołuje wyprawy wspinaczkowej w lutym… chociaż mam nadzieje, ze nie będę potrzebować takiego „pocieszenia”.
Czyli robiłaś w tym labie już wcześniej w innych cyklach i miałaś <2,3?? 😳😳

No tak, ale ja choruje już 10 lat, wiec byłam na 75-tce ostatnie 2 lata, a 10 lat temu tez zaczynałam od 25, później dostałam za 2 miechy 50 i tak ciągnęłam do pierwszej ciąży z taka dawka, później w ciąży brałam już 125, a później po ciąży miałam zapalenie tarczycy i zaczynałam znów z 25. Wiec bierz 25 powtórz TSH i ft4 za 6 tygodni i do lekarza 🤞
ok rozumiem, dobra to narazie nie robię dramatu tylko zobaczę jak zareaguje na pierwszą dawkę leku no i może jednak zaczniemy się starać znowu niedługo 🤞

a zaczynałaś przy jakim poziomie jeśli moge wiedzieć? Bo w sumie idealnie by było 2.5 max ale wczoraj ciężko mi szło tłumaczenie tego lekarzowi i jego zdaniem to te 0.25mg też raczej niepotrzebne 😅
Ja dostałam bo miałam brać clo które lubi podbijać a miałam już znów 2.8 i biorę teraz nie cały miesiąc i wskoczyło na ponad 3😪. Mam znów 31 wizytę i będę widzieć co dalej czy dalej mam brać i uznajemy, że aż tak clo dało efekt, czy jednak zwiększamy.

Czyli robiłaś w tym labie już wcześniej w innych cyklach i miałaś <2,3?? 😳😳
no właśnie a to nie jest tak, że w różnych labach mają minimalne widełki? W sensie w niektórych jest np. <0,2 więc jak masz wynik 0,4 to Ci napiszą wprost 0,4, a w innym jest <3,2 i nieważne czy masz 0 czy 3,1 to i tak masz <3,2? Myślałam, że tak to dziala

reklama
Do góry