reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No to dobrze wiedzieć, bo u mnie był znak mniejszości <2,3 i jak sprawdzałam kilka razy betę w okolicy potencjalnego okresu to miałam zawsze ten sam wynik w tym labie czyli <2.3, wiec w sumie niewiadomo czy 2, czy 1 czy 0.1, ale dobra, czekam do wieczora. Na razie nie odwołuje wyprawy wspinaczkowej w lutym… chociaż mam nadzieje, ze nie będę potrzebować takiego „pocieszenia”.

Beta 2,3 to nie do końca negatyw. W moim labie dla mnie beta negatywna to <0,2 (takie mam, gdy nie jestem w ciąży, wiec jakbym miała nawet <1 to bym powtarzała).
Zawsze przy takich wynikach na chłodno trzeba powtarzać ;)
Trzymam kciuki 💪💪🤞

reklama
kurcze no właśnie! To ja mam jakieś 4.7 i to robione po południu więc normalnie pewnie więcej i te 0.25 będzie jak kot napłakał

Chyba muszę wpierdzielac orzechy brazylijskie i jakieś inne cuda robić
No tak, ale ja choruje już 10 lat, wiec byłam na 75-tce ostatnie 2 lata, a 10 lat temu tez zaczynałam od 25, później dostałam za 2 miechy 50 i tak ciągnęłam do pierwszej ciąży z taka dawka, później w ciąży brałam już 125, a później po ciąży miałam zapalenie tarczycy i zaczynałam znów z 25. Wiec bierz 25 powtórz TSH i ft4 za 6 tygodni i do lekarza 🤞

No to dobrze wiedzieć, bo u mnie był znak mniejszości <2,3 i jak sprawdzałam kilka razy betę w okolicy potencjalnego okresu to miałam zawsze ten sam wynik w tym labie czyli <2.3, wiec w sumie niewiadomo czy 2, czy 1 czy 0.1, ale dobra, czekam do wieczora. Na razie nie odwołuje wyprawy wspinaczkowej w lutym… chociaż mam nadzieje, ze nie będę potrzebować takiego „pocieszenia”.
Czyli robiłaś w tym labie już wcześniej w innych cyklach i miałaś <2,3?? 😳😳

No tak, ale ja choruje już 10 lat, wiec byłam na 75-tce ostatnie 2 lata, a 10 lat temu tez zaczynałam od 25, później dostałam za 2 miechy 50 i tak ciągnęłam do pierwszej ciąży z taka dawka, później w ciąży brałam już 125, a później po ciąży miałam zapalenie tarczycy i zaczynałam znów z 25. Wiec bierz 25 powtórz TSH i ft4 za 6 tygodni i do lekarza 🤞
ok rozumiem, dobra to narazie nie robię dramatu tylko zobaczę jak zareaguje na pierwszą dawkę leku no i może jednak zaczniemy się starać znowu niedługo 🤞

a zaczynałaś przy jakim poziomie jeśli moge wiedzieć? Bo w sumie idealnie by było 2.5 max ale wczoraj ciężko mi szło tłumaczenie tego lekarzowi i jego zdaniem to te 0.25mg też raczej niepotrzebne 😅
Ja dostałam bo miałam brać clo które lubi podbijać a miałam już znów 2.8 i biorę teraz nie cały miesiąc i wskoczyło na ponad 3😪. Mam znów 31 wizytę i będę widzieć co dalej czy dalej mam brać i uznajemy, że aż tak clo dało efekt, czy jednak zwiększamy.

Czyli robiłaś w tym labie już wcześniej w innych cyklach i miałaś <2,3?? 😳😳
no właśnie a to nie jest tak, że w różnych labach mają minimalne widełki? W sensie w niektórych jest np. <0,2 więc jak masz wynik 0,4 to Ci napiszą wprost 0,4, a w innym jest <3,2 i nieważne czy masz 0 czy 3,1 to i tak masz <3,2? Myślałam, że tak to dziala

reklama
Do góry