reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

dokładnie. Ale pocieszę Cię, ze stymulacja jest bardzo częsta i naprawdę skuteczna :) więc może naprawde nie bedzie trzeba dużo grzebać, stymulacja, zastrzyk i uda się :) Trzymam kciuki!
Dokładnie tak, więc słońce nie zamęczaj się co będzie bo tego nie wie nikt idź krok po kroku, nie da się przeskoczyć pewnych rzeczy, a można sobie krzywdę zrobić. Dbaj o psychikę proszę 💚💚. Jesteś cudowna kobieta i wierzę, że niedługo będziesz w ciąży, tylko musisz trochę pagórków przejść, więc miarku siły żeby mieć na całą drogę 💚🍀

reklama
to ma sens :) znaleźć dobrego gina i zobaczyć co dalej. Wczoraj pisałaś, że coś wzrasta, ale nie pęka - więc może dostaniesz ovi na pękanie? Grunt to na pewno dobry gin. Tu sporo dziewczyn jest na stymulacji, sporo bierze ovi na pęknięcie, więc to nie jest jakiś rzadko spotykany problem. Tyle tylko, że dobry gin to podstawa :)
Ja mam mieć właśnie clo plus ovi od razu. I monitoring. A jak dwa cykle się nie uda to od razu do kliniki leczenia niepłodności.

Taaak... dla mojej teściowej moje poronienie to nie strata dziecka tylko "niepowodzenie próby in vitro". Więc chyba inaczej się przeżywa stratę ciąży naturalnej i tej z IVF, najwyraźniej...
Chociaż może się czepiam.
Moja koleżanka po wielu próbach in vitro (bez poronienia jednakowoż, i z dwójką dzieci) też mi powiedziała, że to normalne, bo IVF to droga pełna niepowodzeń...
Niech się obie walną dobrze w głowę 🤮😡.

Kochana to działaj poprostu pomału, mężczyźni czasami mają ciężko okazać uczucie w tym temacie i inaczej często podchodzą i czasami trzeba nimi kierować 😅. Mój sam od siebie nie zrobi, ale robi wszystko o co proszę i nie dlatego, że nie chce, ale dlatego, że wie, że ja to ogarniam i wie, że dobrze to zrobię, a on boi się uczucia zafiksowania😅. W sumie ja tak wolę bo mój mąż jak już sobie coś wbije i się za fiksuje to koniec 😅. A tak to on chodzi przytuli, powie, że dobrze będzie itd.
U mnie mąż wczoraj: zanim poszedłem zbadać nasienie, to poczytałem, ze to takie proste badania i powinno robić się je na początku diagnozowania niepłodności, bo jest nieinwazyjne i nie boli 😳😳

Ja to ogólnie nie wiem, co z tym cyklem, już 19dc, a wykres taki:
I owulak taki:
Znów ciemny, będzie ta owulacja czy nigdy 🙈 bo zwariuje

Załączniki

• DE2DEDC7-E040-4259-82DE-DF570D8BD52C.png
    DE2DEDC7-E040-4259-82DE-DF570D8BD52C.png
    123,2 KB · Wyświetleń: 57
  • 513D9F84-BEE8-4663-B773-94FD20032D56.jpeg
    513D9F84-BEE8-4663-B773-94FD20032D56.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 55
reklama
widzę, że była jakaś dyskusja o laparo. Mnie lekarz też zaproponował, ponieważ jajowody mogą być zapchane, a podobno laparo jest dokładniejsza niż zwykła drożność i więcej widać. Przy okazji można usunąć ogniska endometriozy, jeśli jest. Sama nie wiem co robić, z jednej strony chce A z drugiej się boję ryzyka...

Ja właśnie miałam ten zabieg. Ginka powiedziała że to najlepsza forma zabiegu bo nieraz endometrioza może chować się nawet w jajowodach. Jest ona niewidoczna a przy drożności jajowody są przepłukane.

Do góry