reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Ja wózek miałam używany :)
Dokupilam tylko nowy materacyk do gondoli i oczywiście prześcieradło. Kocyk miałam zrobiony z wełny.
Spacerówkę też miałam używaną, inną niż wózek z gondolą :)
Super, ja zrobię pewnie podobnie 😁. Zresztą rodzinka część rzeczy nam odkłada to w ogóle miodzio 😅

Z ciekawości wpisałam jedna z nazw wózków wymienionych wyżej w Google i zobaczyłam, że kosztuje 9k, to się nielekko zdziwiłam 😅

No ja nie zamierzam kupować wszystkiego najdroższego, takie moje zdanie :p

No nie wiem chyba bym wolała kupic jednak trochę tańszy a różnice wpłacić dziecku na konto.
Tak samo jak nie jestem zwolenniczką kupowania markowych ciuchów dla maluszka.
Wiadomo można jeden dwa jakieś fajne ciuchy kupić.
Ale czy te z Pepco czy Sinsay czy tam h&m są gorsze? Przecież taki maluch zaraz wyrośnie
Moja dwójka wychowana na Lidlu, Pepco , Sinsayu plus promki sezonowe w Smyku i Endo - gwarantuję, że nikt na metki nie patrzy dzieciom ani w przedszkolu ani w szkole.
Ja jestem z tych, co podchodzą do tematu użytkowo, w sensie mi się nie chciało analizować parametrów miliona wózków żeby wybrać "najlepszy" bo przecież nie wiedziałam co to znaczy "najlepszy". Kupiłam wózek z dużą gondolą, dużymi pompowanymi kołami, używany. Taki się akurat trafił w pobliżu. A potem jak już dziecko było siedzące, kupiliśmy drugi, lekki, który się dobrze składa, żeby można było go pakować łatwo do auta czy nawet do samolotu. :)
Gondola służyła nam niecały rok.
Dokładnie gondola służy mniej niż rok...

Kolega w pracy przy pierwszym dziecku rok temu nakupował wszystko - żeśmy się podśmiechiwali z niego, łóżeczko za ponad 3 tysie, monitor oddechu, wszystko na pełnym wypasie, a teraz mówi "miałem zaćmienie umysłu, połowa była zbędna, a teraz sprzedać to, żeby choć coś odzyskać";))

No nie wiem chyba bym wolała kupic jednak trochę tańszy a różnice wpłacić dziecku na konto.
Tak samo jak nie jestem zwolenniczką kupowania markowych ciuchów dla maluszka.
Wiadomo można jeden dwa jakieś fajne ciuchy kupić.
Ale czy te z Pepco czy Sinsay czy tam h&m są gorsze? Przecież taki maluch zaraz wyrośnie

Hmm co do gorszych - zależy jak na to patrzysz bo np. dla kogoś może mieć znaczenie skład tych ubrań i to jak i przez kogo są szyte.
Druga sprawa, że jak ktoś pewnie kupuje dziecku przykładowo pajaca Gucci czy dajmy na to ten wózek za 9 tys. to raczej nie musi wybierać po między wpłatą dziecku na konto, a tym wózkiem.

Inna sprawa, że nawet jak musi to broszka danej osoby na co wydaje. To trochę jak ta dyskusja o tym czy warto testować 6dpo jak planeta jest zaśmiecona ;)

Edit. @julietta2 myślę, że to zależy od szkoły ;)

Hmm co do gorszych - zależy jak na to patrzysz bo np. dla kogoś może mieć znaczenie skład tych ubrań i to jak i przez kogo są szyte.
Druga sprawa, że jak ktoś pewnie kupuje dziecku przykładowo pajaca Gucci czy dajmy na to ten wózek za 9 tys. to raczej nie musi wybierać po między wpłatą dziecku na konto, a tym wózkiem.

Inna sprawa, że nawet jak musi to broszka danej osoby na co wydaje. To trochę jak ta dyskusja o tym czy warto testować 6dpo jak planeta jest zaśmiecona ;)
oczywiście, ze każdego broszka na co wydaje. Przecież nikt nikomu nie narzuca, czy ma kupować w pepco czy w gucci tylko mówimy co my byśmy zrobiły :)

Edit. @julietta2 myślę, że to zależy od szkoły ;)

Moje chodzą do prywatnej dla uściślenia, więc mówię tylko z doświadczenia swojego i przekazu osób dookoła w pracy itp. które mają dzieci w normalnych szkołach też i artystycznych ;) Nie przeczy to temu, ze może w jakiś wyjątkach są takie szkoły, gdzie ktoś komu zagląda, ale ja nie słyszałam, co nie oznacza, że nigdy się to nie zdarzyło, mówię generalizując, a nie wskazując wyjątki od reguły ;)

oczywiście, ze każdego broszka na co wydaje. Przecież nikt nikomu nie narzuca, czy ma kupować w pepco czy w gucci tylko mówimy co my byśmy zrobiły :)
Dokładnie tak. Myślę, że każde wymieniła punkt swojego widzenia i wydawania 😁, nie narzucając nikomu co musi. Ja poprostu lubię dawać rzeczom drugie życie 😁. Dla każdego co innego będzie priorytetem😁. Jeden będzie chciał więcej na konto wpłacić, drugi będzie jedno i drugie, trzeci coś innego. Każdy jest inny i każdy ma inne spojrzenie i możliwości 😁. Nikt nikogo tu nie obraża za jego spojrzenie 😁.

A z jeszcze jednej perspektywy temat jak najbardziej wartościowy i miałam w swoim otoczeniu dziewczynę, która bardzo przeżywała, że ją niestać na taki wózek i jest gorsza od innych matek😪, więc fajnie wyszło, że każda ma inaczej, że jedni kupują tak bo jest dla nich to wygodne i dużo atutów, a inni tak z różnych przyczyn 😁

Ostatnia edycja:
reklama
czyli też masz spadek w 5dpo :D ale na proga w czwartek lecisz?

A, jeszcze Ci miałam powiedzieć, że premom mi poprawnie oznaczył skok temperatury, czyli gdybym usunęła owulaki, to pewnie by mi poprawnie wyznaczył owu
Czyli jednak pokrył się z monitoringiem? Tylko po prostu późno zmienił?
@Moonstone - koleżanka wpisała "blow" ! :biggrin2:
@Madame JS wiesz, bo Ty nie wpisałaś 😎😜
jestem w tym z Tobą i @Karola3092
Nie mam pojęcia o wyprawkach, ale wychodzę z założenia, że jak już się uda, to będę miała 9 miechów na merytoryczne przygotowanie się do tego tematu :D

Z ciekawości wpisałam jedna z nazw wózków wymienionych wyżej w Google i zobaczyłam, że kosztuje 9k, to się nielekko zdziwiłam 😅
Bo tu się płaci za pozłacane skrzydełka i to, ze celebryci go używają 🤷‍♀️
Wozek wzięłam używany i oddałam za darmo potrzebującej matce, która nie miała pieniędzy na wozek dla siebie. A materac i 2 przewijaki do domu dziecka. Teraz zrobię to samo, jeśli tylko będę mogła

Do góry