reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Podobno przy kolejnym dziecku to mniejsze znaczenie niż przy pierwszym wiek, ale ciekawe ile w tym stereotypu.
Mi też tak mowia w gabinecie, że przy trzecim to spox wiek już się tak nie patrzy na to, albo tak dużo jest starających się późno, że przywykli.. Ale znam w sumie 2 laski co rodziły 45. pierwsze dziecko, jedna naturalsa druga in vitro..każdy ma inaczej i inne granice i ważne by z tym dobrze się czuć miec sile...
Notabene Luxmed od razu odsyła do klikniki leczenia nieplodnosci bo tam większość to tacy ginekolodzy co tylko z nazwy są i ich to przerasta, że jakiś problem z zajściem jest...
ja się nie boję, ja się lubię starzeć. Uważam, że z roku na rok jestem coraz fajniejszą osobą :) (i coraz mniej skromną 😅)
Ja też tak mam:)

@Aczkolwiek@to_na_pralkę to w windzie PKiN to wy dwa razy zdążycie...😱 mój by nie zdążył rozporka rozpiąć, on lubi niespiesznie hahah

@Bolilol strasznie mocno przezywasz. Ile w sumie się staracie? Zdrowa para ma rok. Jesteś na forum tak ja, od listopada. Masz 4 razy więcej postów, jesteś ciągle aktywna i może to ci się kumuluje wszystko, takie zmęczenie tym tematem, z czekaniem, problemami, które same sobie stwarzamy w głowach czytając posty innych...Naprawdę można się zafiksować, wiem po sobie. Serio psycholog by Ci pomógł przegadać te tematy z tobą i może pomóc bo się wykończysz emocjonie!

Mi jak nie wyjdzie teraz w tym miesiącu to pauzuje 2 miesiące, bo ani listopadowego ani grudniowego nie przewiduje, chyba jak @olka11135 😁

reklama
Chyba to tak jest, ze się boimy tego, czego nie znamy 🤷‍♀️Albo przynajmniej jest ten mały „strach”. Ja mam daaaaleko te myśli, póki co nie rozważam w ogole takiej opcji, tylko będziemy cały czas naturalnie i już. Być może to trochę perspektywa tego, ze mamy już dziecko, być może czegos innego- nie wiem.
U mnie to pierwsze dziecko, trafianie na kiepskich lekarzy, dużo w otoczeniu mimo wszystko ciężkich przypadków. Ja lubię mieć jakiś plan, obecnie biorę clo więc jakiś kiepski, ale plan jest 😂, w czasie cyklu walka o endo, bez szału ale no jest 6.7mm więc jest jakaś szansa, ale czy owu była to niewiadoma 😂, cóż poradzić. Luty spróbuję na samym clo, nie będę brała żadnej luteiny, jedyne co umowie się do innego gin obgadać czy może nie zacząć brać od 3dc, bo większej dawki chyba nie ma sensu bo jakieś pecherzyki się pojawiły, a rozumiem, że dawkę się zwiększę jedynie jak nie ma pęcherzyków, a nie jak koza nie wzrastają do jakieś tam wartości lub nie pękają 🤷‍♀️

reklama
Do góry