reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

A jak to jest w końcu z tą temperatura bo ja chyba jednak trochę nie ogarniam. Tzn jeśli miałam pik na owulaku rano i wyższa temperature a następnego dnia już spadek temperatury tzn że owulacja była w dniu piku czy właśnie tego następnego dnia gdy temperatura spadła? 🤔
musisz się poobserwować, bo nie wiem czy nie jest to indywidualna sprawa. Ja mam raczej tak, że w dniu piku mam wyższą temperaturę (ale nie musi to być jakiś skok, po prostu wyższa niz dnia poprzedniego), w dniu owu mam niższą (ale też niekoniecznie jakąś ekstra dolinę) i dzień po owu mam taki skok mniej więcej o 0,2 stopnia. No i później czasami mam spadki, czasami mam zwyzki, ale generalnie widać wyraźnie ten podział na niższa temperaturę w pierwszej fazie i wyższa temperaturę w drugiej fazie cyklu

reklama
@Bolilol w ogóle sprawdziłam to w zeszłym miesiącu w dniu owulacji miałam identyczna temp.jak dziś 😅, w ramach ciekawostki, czekam na jutro 😁

Edit : tylko wtedy miałam peak w ten sam dzień co owu w sumie mi pokazało 🤔

a nie dostajesz opisu do łapki? Dobrze jest prosić o opis i zdjęcia "na wynos", na wypadek jakby się szło do innego lekarza.

Ja mam przodozgiecie i czasami mnie proszą o piąstki, czasami nie.
Mam zdjęcie usg i opis taki ostatnia wizyta

Załączniki

• 20230112_100812.jpg
    20230112_100812.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 49
  • 20230112_100827.jpg
    20230112_100827.jpg
    805,3 KB · Wyświetleń: 51
@Bolilol w ogóle sprawdziłam to w zeszłym miesiącu w dniu owulacji miałam identyczna temp.jak dziś 😅, w ramach ciekawostki, czekam na jutro 😁

Edit : tylko wtedy miałam peak w ten sam dzień co owu w sumie mi pokazało 🤔
otrzonowac można z tymi temperaturami i pikami 🤦‍♀️ że też nie sprzedają takich usg domowego użytku, robiłby sobie człowiek codziennie usg i po sprawie 😅

otrzonowac można z tymi temperaturami i pikami 🤦‍♀️ że też nie sprzedają takich usg domowego użytku, robiłby sobie człowiek codziennie usg i po sprawie 😅
No żebyś wiedział, no może wreszcie po tym clo coś inaczej, tak sobie wmawiam chociaż 😅😅😅. Muszę iść skonsultować bo zastanawiam się jeśli clo znów od następnego cyklu czy nie lepiej go wziąć w takim razie od 3dc, ale co wtedy z tym endo, jaki dziś było 6.7 i czy zostawić ta 1 tabletkę czy jednak jak drugi twierdził żeby 2 brać 🙈😅, czemu mam brać luteinę, ten też twierdził, że to jest okej brać między 14dc a 25dc🤷‍♀️

reklama
Jak myślicie, dziś lepiej jeszcze za trzonowanac😅😅, jakby czasem była dziś owu, to w sumie dobić żołnierzyków lepiej może nie 😅😅😅
trzonować dzisiaj i jutro. Podobno największe szanse ma seks przed owu (1-2 dni przed), później dzień po owu, a dopiero trzecie miejsce zajmuje seks w owulacje. Więc nie ma litości, trzonuj i dziś, i jutro, wykorzystajcie szanse na maksa :D

Do góry