reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Z tym probiotykiem dopochwowym będzie o tyle problem, że skoro gentamycnę włożę sobie na noc, to globulę z probiotykiem powinnam rano, a wtedy pewnie mi wypłynie...No, albo będę się budzić w nocy, ale to średnio wygodne....Chyba, że będę sobie wciskać po pracy i trochę poleżakuje, to mi się nawet podoba :D.
Tak sądziłam, po pracy to dobry pomysł ;)

Ale warzyw i owoców jesz sporo? Jeśli tak, to nie ma sensu się katować tofu i innymi odpowiednikami mięsa jeśli Ci nie smakują. Nabiał i jajka jesz?
Jem mase warzyw. Kocham je.
Nabial jem z rozsadku, bo wiem, że muszę jakos sie dobialczac, tym bardziej, ze trenuje. Bez myślenia jem tylko ser żółty i mozarelle.
Jajka lubie, ale też bardziej jem z rozsadku.
Najchętniej jadlabym ziemniaki z makaronem i jakieś warzywa.

Mnie dzisiaj powiedział, że jak miesiąc stymulacji nie zadziała to od razu do koleżanki zajmującej się niepłodnością w klinice w Salve… może i słusznie, bo pewnie wtedy zrobi mi bardziej kompleksowe badania…. Chociaż trochę się obawiam, że im dalej w las, tym więcej spruchniałych drzew, ale z drugiej strony wiadomo, że lepiej wiedzieć na czym się stoi…
Salve w jakim mieście?
Tak, to była ciąża chemiczna. Czasem mózg wytwarza myśli, a czasem betę.
A czasem zupełnie, zupełnie nic!!!!

Jem mase warzyw. Kocham je.
Nabial jem z rozsadku, bo wiem, że muszę jakos sie dobialczac, tym bardziej, ze trenuje. Bez myślenia jem tylko ser żółty i mozarelle.
Jajka lubie, ale też bardziej jem z rozsadku.
Najchętniej jadlabym ziemniaki z makaronem i jakieś warzywa.
To ja bardzo podobnie. A owoce? Ja uwielbiam wszystkie chyba.

a czegoś szczególnie unikałas? Słyszałam że też dobrze unikać mleka z krowy więc kupiłam jogurty alpro do owsianki choć teraz się okazało że są na bazie soi która szkodzi tarczycy 🤡

Generalnie chce pomóc zjechać jak najszybciej z tego TSH by móc się zacząć starać
miałam dietę od dietetyka na niepłodność. Dużo warzyw, strączków multum, mięso głównie z indyka, chleb tylko żytni razowy i zero cukru. Teraz przeszłam na mniejszą ilość mlecznych produktów i zauważyłam, że brzuch się stał mniejszy 😁 i po 2 miesiącach diety zrobiłam trójkę tarczycowa i była piękna 😏

reklama
Do góry