reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

mi restrykcyjna dieta dużo poprawiła wyniki i samopoczucie. Muszę do niej wrócić 😁 ale jadłam w ciuul warzyw
a czegoś szczególnie unikałas? Słyszałam że też dobrze unikać mleka z krowy więc kupiłam jogurty alpro do owsianki choć teraz się okazało że są na bazie soi która szkodzi tarczycy 🤡

Generalnie chce pomóc zjechać jak najszybciej z tego TSH by móc się zacząć starać

reklama
Siedzę sobie i tak smęce i uchodzą ze mnie te głupie sprawy. Dzisiaj mam 25 dc 🤡
Kiedy testujesz?
Dokładnie. Ale co do tego odpuszczania, naprawdę nie wiem jak ludzie to robią i są o tym przekonani, że odpuścili. Bo starania fiksuja nasze myśli, nawet jak jestesmy psychicznie zmęczone tym tematem to i tak nie da się o tym nie myśleć 😬 ja uprawiając seks, nawet z największą podnietą, nie jestem w stanie nie pomyśleć o tym, że może tym razem się uda 😃
Ja slyszłam nawet od osób które podchodziły do in vitro, że oni obojętnie podchodzili do tematu itd.,że trzeba odpuścić bo to nie ma sensu itd. No więc ja czasami mam wrażenie, że to czasmi duża ściema. Nie da się przestać myśleć, okej można zająć czymś głowę i z tym się zgodę.

Dokładnie. Ale co do tego odpuszczania, naprawdę nie wiem jak ludzie to robią i są o tym przekonani, że odpuścili. Bo starania fiksuja nasze myśli, nawet jak jestesmy psychicznie zmęczone tym tematem to i tak nie da się o tym nie myśleć 😬 ja uprawiając seks, nawet z największą podnietą, nie jestem w stanie nie pomyśleć o tym, że może tym razem się uda 😃
Powiem Ci prawdę: nikt nic nie odpuścił. Wszystko bylo tak samo, tylko odpuszczenie zostalo sobie dopowiedziane.
Wiecie, w grudniu przy moim biochemie tez juz nie mialam nadziei na pozytyw, bo 10dpo mialam negatyw. Malo radośnie napilam sie browara, po czym 2 dni później wysikalam 2 kreski.
Gdyby ta ciąża sie utrzymala moglabym podciągnąć pod odpuszczenie.
Tak to dziala tym wszystkim laskom.

Witaminy można spokojnie brać, ale gentamycyna wchłania się przez skórę 😎 gdyby test ciążowy wyszedł pozytywny- odstawiamy ;)!
Nie ma raczej opcji na pozytywny test ciążowy ;-). Czyli biorąc to dopochwowo mogę wrócić do moich fortyfikowanych napojów i witamin?:) A, i probiotyk dopochwowy chyba warto przy tym brać? Czy lepiej już jak skończę gentamycynę?

reklama
a czegoś szczególnie unikałas? Słyszałam że też dobrze unikać mleka z krowy więc kupiłam jogurty alpro do owsianki choć teraz się okazało że są na bazie soi która szkodzi tarczycy 🤡

Generalnie chce pomóc zjechać jak najszybciej z tego TSH by móc się zacząć starać
Ja polecam napoje owsiane i migdałowe, lepsza opcja niż sojowe, fortyfikowane w witaminy, bez cukru :).
A z jogurtów z nerkowców, są w lidlu. Chociaż ja akurat smakowo wolę skyry zdecydowanie, ale czasem dla odmiany kupuję te.

Do góry