reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Od kuzynki bliźniaki bardzo późno zaczęły mówić, ale wystarczyło spojrzenie do kłótni i trzeba było ich rozdzielać nie raz bo mając 4,5lat uprawiali boks na sobie 🤷‍♀️
dokładnie. 20 lat awantury. We wszystkim się porównywali, kto jaki prezent dostał, kogo nauczycielka pochwaliła, ciągle było donoszenie (no a w jednej klasie to wiedzeli wszystko o sobie), nie trzymali w ogóle sztamy albo nie bronili się wzajemnie. Tylko żeby temu drugiemu dokopać. Ja nawet miałam taką teorie, która powstała po obserwacjach relacji koleżanki i kolegów z rodzenstwem z małą różnica wieku, że ta mała różnica wieku już też jest ważna, bo starsze ma zakodowane, że młodsze trzeba chronić, taki instynkt, a młodsze widzi jakiś nawet najmniejszy autorytet w tym starszym. A tu nie ma - tu jest czysta rywalizacja. Przynajmniej u moich tak było. Zresztą wcale nie są blisko do dzisiaj, praktycznie nie mają kontaktu ze sobą poza wizytami u rodziców.

dokładnie. 20 lat awantury. We wszystkim się porównywali, kto jaki prezent dostał, kogo nauczycielka pochwaliła, ciągle było donoszenie (no a w jednej klasie to wiedzeli wszystko o sobie), nie trzymali w ogóle sztamy albo nie bronili się wzajemnie. Tylko żeby temu drugiemu dokopać. Ja nawet miałam taką teorie, która powstała po obserwacjach relacji koleżanki i kolegów z rodzenstwem z małą różnica wieku, że ta mała różnica wieku już też jest ważna, bo starsze ma zakodowane, że młodsze trzeba chronić, taki instynkt, a młodsze widzi jakiś nawet najmniejszy autorytet w tym starszym. A tu nie ma - tu jest czysta rywalizacja. Przynajmniej u moich tak było. Zresztą wcale nie są blisko do dzisiaj, praktycznie nie mają kontaktu ze sobą poza wizytami u rodziców.
No ja za dużo w otoczeniu nie miałam do czynienia, więc mi ciężko, jedynie kilka razy widziałam tych od kuzynki i jak zaczynali się bić to było drastyczne dla mnie i szokujące.

tak, wszystko było w porzo.
Ja schodziłam na 25 z TSH 3,7. zeszło tylko trochę więc dostałam 50 no i tak mi się waha od 2 do 2,5.
Więc i ja eksperyment przeprowadzam ofkors na sobie. Tsh zawsze 1.2-1.6 i dostałam eutyrox 25 1/2, później letrox 75 1/2. Także ostatnio endo mi powiedział że brać nie zaszkodzi w moim przypadku choć nie wiem po co skoro nie wnikam to w tyniki krwi.. oczywiście mam podwyzszone anty tg I tpo I mam niedoczynność i hashimoto.
I żeby nie zrec tyle tabsow sobie eksperymentuje. Jeszcze ashwaganda czeka w kolejce zamiast leku. 😜

reklama
Tak was dziś czytalam co chwilkę w pracy i teraz jestem w domu spojrzałam na moje wyniki endometrium w 9dc to był pazdziernik było 6mm to dobrze czy nie za bardzo ? Lekarz nic nie mówił że coś nie tak a ja nie pytałam nawet 🙈

Do góry