angeliskax
Moderator
nie zgadłam*Nie zgadzam xD ładny prog masz. I to bardzo ładny.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie zgadłam*Nie zgadzam xD ładny prog masz. I to bardzo ładny.
Piękny próg!
Nie wiem z jakimi aniołami-bliźniakami miałaś do czynienia, ale zazdroszczę ja mam zupełnie inne wspomnienia, moje w swoim towarzystwie to się wiecznie nawalaly i kłóciły o to, że ten drugi mu zabrał klocka albo kostka czekolady, która dostał ten drugi jest o 3mm szersza niż jego wszystko było dobrym powodem do awantury, awantury skończyły się jak bliźniaki skończyły 20 lat i zamieszkały w różnych miastach@Bolilol widzę, że endo znowu ci sen z powiek zdejmuje, ale nie takie cuda się zdarzały, więc bez załamki i z pełnym optymizmem na trzona, a bliźniaki też są plusy, jak choćby takie, że masz dwójkę od razu i potem bawią sie w swoim towarzystwie, jak już odrosną od ziemi i będa bardziej rozumne
a rozmawiałaś z Endo, że TSH ci ciągle stoi w miejscu?Bo nie mogę zejsć z tym TSH poniżej 2 na euthyrox 50, więc brałam weekendami (piątek i sobota) 75. Nic to nie dało
No a z proga faktycznie jestem mega zadowolona.
Myślę, że bardziej chodzi o sytuacje kiedy kobieta nie karmi piersią, a przedstawia zaświadczenie, że karmi i korzysta z 7godzinnego/skróconego dnia pracy.
Jeśli to prawda - ja jestem jak najbardziej za skorzystaniem z przywilejów. Jeśli nie i ciągnie ściemę do 3 roku życia dziecka to jest dla mnie słabe.
To ok, jeśli się zgadzają i sam szef wie, ze mogłabyś pracowac 6godzin. Ja mam nienormowany czas pracy, to nikogo by to nie obchodziło, ale wyobraźmy sobie, ze to produkcja po 8godzin zmiana i co? Maszyna ma stanąć czy inna koleżanka albo kolega ma pracowac 9godzin, a firma płacić nadgodziny? Albo magister farmacji jedyny na zmianie i na drzwiach od apteki, ze od 13 do 14 zamkniete - przerwa na karmienie to była moja ulubiona kartkaHope na co są te wlewy, bom zielona w temacie?
@LadyCaro mi też zawsze spływają wyniki od najmniej oczekiwanego edit. spłynęły, no ładny prog, owulka była
@Bolilol widzę, że endo znowu ci sen z powiek zdejmuje, ale nie takie cuda się zdarzały, więc bez załamki i z pełnym optymizmem na trzona, a bliźniaki też są plusy, jak choćby takie, że masz dwójkę od razu i potem bawią sie w swoim towarzystwie, jak już odrosną od ziemi i będa bardziej rozumne
A co do pracy i tych 7h na KP to wam powiem tak, zależy wszystko od pracy, w jakiej się jest i zadań jakie się ma - w mojej 8h to są dooopogodziny wiec czy ja wyjdę po 6 czy po 8h nie ma dla pracodawcy znaczenia, bo swoje zrobię a w ile to kwestia mojej sprawności i doświadczenia a jak musze wysiadywać te 8, a muszę bo mam rejestrowany system godzinowy to po 6 oglądam Netflixa, więc nie miałabym żadnego oporu przed wybieraniem tej 1h na karmienie do 4 r.ż. bo dla mnie to marnowanie godziny na dooposiedzenie Taką mam pracę, ze to nie problem i nikt mnie za to nie zlinczuje ani nawet nie skrzywi oczka, więc jest spox.
Tak. Nie rozmawiałam, ale znając życie to mi powie, że jest dobre. Najwyżej spytam się w piątek na wizycie gina, może on mi coś powie. Bo teraz tez gin mi już recepty wypisuje wszystkie.a rozmawiałaś z Endo, że TSH ci ciągle stoi w miejscu?
No i godzinę po łyknięciu nie jesz i nie pijesz?
Od kuzynki bliźniaki bardzo późno zaczęły mówić, ale wystarczyło spojrzenie do kłótni i trzeba było ich rozdzielać nie raz bo mając 4,5lat uprawiali boks na sobieNie wiem z jakimi aniołami-bliźniakami miałaś do czynienia, ale zazdroszczę ja mam zupełnie inne wspomnienia, moje w swoim towarzystwie to się wiecznie nawalaly i kłóciły o to, że ten drugi mu zabrał klocka albo kostka czekolady, która dostał ten drugi jest o 3mm szersza niż jego wszystko było dobrym powodem do awantury, awantury skończyły się jak bliźniaki skończyły 20 lat i zamieszkały w różnych miastach
bo trochę dziwne, że stoi w miejscu i po zwiększeniu dawki nie spadaTak. Nie rozmawiałam, ale znając życie to mi powie, że jest dobre. Najwyżej spytam się w piątek na wizycie gina, może on mi coś powie. Bo teraz tez gin mi już recepty wypisuje wszystkie.
Ja na 25ce zeszłam z 2.4-2.7 do poniżej 1. Dzisiaj tez robiłam TSH, zobaczę czy mi się utrzymuje.Bo nie mogę zejsć z tym TSH poniżej 2 na euthyrox 50, więc brałam weekendami (piątek i sobota) 75. Nic to nie dało
No a z proga faktycznie jestem mega zadowolona.