reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Bo nie mogę zejsć z tym TSH poniżej 2 na euthyrox 50, więc brałam weekendami (piątek i sobota) 75. Nic to nie dało :D
No a z proga faktycznie jestem mega zadowolona.

@Bolilol widzę, że endo znowu ci sen z powiek zdejmuje, ale nie takie cuda się zdarzały, więc bez załamki i z pełnym optymizmem na trzona, a bliźniaki też są plusy, jak choćby takie, że masz dwójkę od razu i potem bawią sie w swoim towarzystwie, jak już odrosną od ziemi i będa bardziej rozumne ;)
Nie wiem z jakimi aniołami-bliźniakami miałaś do czynienia, ale zazdroszczę 😂 ja mam zupełnie inne wspomnienia, moje w swoim towarzystwie to się wiecznie nawalaly i kłóciły o to, że ten drugi mu zabrał klocka albo kostka czekolady, która dostał ten drugi jest o 3mm szersza niż jego 😂 wszystko było dobrym powodem do awantury, awantury skończyły się jak bliźniaki skończyły 20 lat i zamieszkały w różnych miastach 😂

Myślę, że bardziej chodzi o sytuacje kiedy kobieta nie karmi piersią, a przedstawia zaświadczenie, że karmi i korzysta z 7godzinnego/skróconego dnia pracy.
Jeśli to prawda - ja jestem jak najbardziej za skorzystaniem z przywilejów. Jeśli nie i ciągnie ściemę do 3 roku życia dziecka to jest dla mnie słabe.

Dokładnie tak, a później jest naprawdę płacz, ze dyskryminacja kobiet.
Znam kilka kobiet, które zgłaszały i zawsze ciągnęły już nie karmiąc albo karmiąc tylko w nocy. To ta przerwa na karmienie w ciągu dnia po co? Jak?
Problem z naszym ustawodawstwem jest taki, ze daja jakiś zapis, ale nikt nie myśli, jak to ma być wdrożone i Ty później sam się tym martw.
Hope na co są te wlewy, bom zielona w temacie?

@LadyCaro mi też zawsze spływają wyniki od najmniej oczekiwanego ;) edit. spłynęły, no ładny prog, owulka była :)

@Bolilol widzę, że endo znowu ci sen z powiek zdejmuje, ale nie takie cuda się zdarzały, więc bez załamki i z pełnym optymizmem na trzona, a bliźniaki też są plusy, jak choćby takie, że masz dwójkę od razu i potem bawią sie w swoim towarzystwie, jak już odrosną od ziemi i będa bardziej rozumne ;)

A co do pracy i tych 7h na KP to wam powiem tak, zależy wszystko od pracy, w jakiej się jest i zadań jakie się ma - w mojej 8h to są dooopogodziny wiec czy ja wyjdę po 6 czy po 8h nie ma dla pracodawcy znaczenia, bo swoje zrobię a w ile to kwestia mojej sprawności i doświadczenia ;) a jak musze wysiadywać te 8, a muszę bo mam rejestrowany system godzinowy to po 6 oglądam Netflixa, więc nie miałabym żadnego oporu przed wybieraniem tej 1h na karmienie do 4 r.ż. bo dla mnie to marnowanie godziny na dooposiedzenie ;) Taką mam pracę, ze to nie problem i nikt mnie za to nie zlinczuje ani nawet nie skrzywi oczka, więc jest spox.
To ok, jeśli się zgadzają i sam szef wie, ze mogłabyś pracowac 6godzin. Ja mam nienormowany czas pracy, to nikogo by to nie obchodziło, ale wyobraźmy sobie, ze to produkcja po 8godzin zmiana i co? Maszyna ma stanąć czy inna koleżanka albo kolega ma pracowac 9godzin, a firma płacić nadgodziny? Albo magister farmacji jedyny na zmianie i na drzwiach od apteki, ze od 13 do 14 zamkniete - przerwa na karmienie 😂🙈 to była moja ulubiona kartka ;)

Nie wiem z jakimi aniołami-bliźniakami miałaś do czynienia, ale zazdroszczę 😂 ja mam zupełnie inne wspomnienia, moje w swoim towarzystwie to się wiecznie nawalaly i kłóciły o to, że ten drugi mu zabrał klocka albo kostka czekolady, która dostał ten drugi jest o 3mm szersza niż jego 😂 wszystko było dobrym powodem do awantury, awantury skończyły się jak bliźniaki skończyły 20 lat i zamieszkały w różnych miastach 😂
Od kuzynki bliźniaki bardzo późno zaczęły mówić, ale wystarczyło spojrzenie do kłótni i trzeba było ich rozdzielać nie raz bo mając 4,5lat uprawiali boks na sobie 🤷‍♀️

reklama
Bo nie mogę zejsć z tym TSH poniżej 2 na euthyrox 50, więc brałam weekendami (piątek i sobota) 75. Nic to nie dało :D
No a z proga faktycznie jestem mega zadowolona.
Ja na 25ce zeszłam z 2.4-2.7 do poniżej 1. Dzisiaj tez robiłam TSH, zobaczę czy mi się utrzymuje.
A pozostale tarczycowe robiłas? Może tam coś nie hula?

Do góry