reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No, mnie przerwa na karmienie nie grozi z racji oczywistej, chociaż no właśnie....Skoro laski kombinują na wszelkie sposoby to ja w sumie też nie musiałabym się chwalić, że mam sztuczne cycki... Ale zresztą co za abstrakcyjny temat :(.
ale ze przy sztucznych nie można karmić? Ja słyszałam ze można, to chyba zależy od tego czy implanty są wczepione pod mięśnie 🤔

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, tylko żeby robił to racjonalnie to zgoda....Ale on, mam wrażenie, czasami podejmuje takie "przedsięwzięcia" z nudów....
Mężczyźni tak maja, ale mój np. bardzo lubi nagrzać do 23 stopni w nocy, kiedy ja w takiej temperaturze nie mogę spać. Wole chłodniej albo nagrzać kominkiem i w nocy niech będzie 18-19 stopni.
A to na pewno TO cię tak zdenerwowało, czy tylko to się nawinęło, żeby się wkurzyć? Ja przy tych staraniach mam czasem tak, ze mam meza w myślach dość, bo przecież wspólnie nie możemy zajsc. Może zrobić pierdole typu zostawić coś nieświeżego w lodowce a dostaje zjebbke konkret 😣 staram się być baaardzo spokojna, ale raz na kilka dni mi się uleje, a jak jest 10-11 dpo i biel to ulewa mi się bardziej

Sama mam taka koleżankę;) syn od 3 miesiaca na mm, teraz ma 1.5 roku a ona ma zaświadczenie od lekarza ze karmi piersią i 7h pracy. I planuje jeszcze z rok to ciągnąć.

Noe znam się aż tak, ale to chyba nie do końca jest ze 7h pracy. Chodzi o przerwę na karmienie i po prostu wiekszosc pracodawców woli skrócić czas pracy niz dawać przerwę w ciągu dnia. Ale mogłam cos pomieszać
ogólnie to kobieta karmiąca może sobie wybrać czy chce w ciągu dnia wyjść czy wcześniej. Sama z tego korzystałam ale jak skończyłam kp to zgłosiłam od razu, że już będę pracować 8h. Ale mam koleżankę w pracy co karmiła do 9 miesiąca, syn ma 2,5 roku i dalej to ciągnie. No nie sprawiedliwe ale.. niech ma. Ja jej nie płace a, że pracuję w olbrzymiej firmie to niech korzysta 😁 no ja tak nie umiem

Dziewczyny, a macie czasem tak, że nie możecie na siebie patrzeć (wizualnie)? Ja mam. I zawsze ten stan przemijał, a teraz po prostu przestaje sobie z tym radzić 😶 nie rozumiem tego 😶

ogólnie to kobieta karmiąca może sobie wybrać czy chce w ciągu dnia wyjść czy wcześniej. Sama z tego korzystałam ale jak skończyłam kp to zgłosiłam od razu, że już będę pracować 8h. Ale mam koleżankę w pracy co karmiła do 9 miesiąca, syn ma 2,5 roku i dalej to ciągnie. No nie sprawiedliwe ale.. niech ma. Ja jej nie płace a, że pracuję w olbrzymiej firmie to niech korzysta 😁 no ja tak nie umiem
Bardziej chodzi o podejście: później jest płacz, ze wybrali mężczyznę choć te same komoetencje albo, ze zarabia 80% tego, co kolega, bo pracodawca już w domyśle kalkuluje, ze może pojsc na L4 trzeba płacić przez 33 dni zwolnienia w roku, znaleźć zastępstwo przeszkolić to kosztuje. To jest takie podcinanie gałęzi, na której się siedzi, ale mi się należy i moje tu i teraz jest najwazniejsze- ok. Ja jednak uwazam, ze karma wraca

reklama
Mężczyźni tak maja, ale mój np. bardzo lubi nagrzać do 23 stopni w nocy, kiedy ja w takiej temperaturze nie mogę spać. Wole chłodniej albo nagrzać kominkiem i w nocy niech będzie 18-19 stopni.
A to na pewno TO cię tak zdenerwowało, czy tylko to się nawinęło, żeby się wkurzyć? Ja przy tych staraniach mam czasem tak, ze mam meza w myślach dość, bo przecież wspólnie nie możemy zajsc. Może zrobić pierdole typu zostawić coś nieświeżego w lodowce a dostaje zjebbke konkret 😣 staram się być baaardzo spokojna, ale raz na kilka dni mi się uleje, a jak jest 10-11 dpo i biel to ulewa mi się bardziej
Podpisuje się w 100 % 😉
U mnie tak samo, zarówno w kwestii ogrzewania, jak i ulewania po bieli

Do góry