reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

No, mnie przerwa na karmienie nie grozi z racji oczywistej, chociaż no właśnie....Skoro laski kombinują na wszelkie sposoby to ja w sumie też nie musiałabym się chwalić, że mam sztuczne cycki... Ale zresztą co za abstrakcyjny temat :(.
ale ze przy sztucznych nie można karmić? Ja słyszałam ze można, to chyba zależy od tego czy implanty są wczepione pod mięśnie 🤔

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, tylko żeby robił to racjonalnie to zgoda....Ale on, mam wrażenie, czasami podejmuje takie "przedsięwzięcia" z nudów....
Mężczyźni tak maja, ale mój np. bardzo lubi nagrzać do 23 stopni w nocy, kiedy ja w takiej temperaturze nie mogę spać. Wole chłodniej albo nagrzać kominkiem i w nocy niech będzie 18-19 stopni.
A to na pewno TO cię tak zdenerwowało, czy tylko to się nawinęło, żeby się wkurzyć? Ja przy tych staraniach mam czasem tak, ze mam meza w myślach dość, bo przecież wspólnie nie możemy zajsc. Może zrobić pierdole typu zostawić coś nieświeżego w lodowce a dostaje zjebbke konkret 😣 staram się być baaardzo spokojna, ale raz na kilka dni mi się uleje, a jak jest 10-11 dpo i biel to ulewa mi się bardziej

Sama mam taka koleżankę;) syn od 3 miesiaca na mm, teraz ma 1.5 roku a ona ma zaświadczenie od lekarza ze karmi piersią i 7h pracy. I planuje jeszcze z rok to ciągnąć.

Noe znam się aż tak, ale to chyba nie do końca jest ze 7h pracy. Chodzi o przerwę na karmienie i po prostu wiekszosc pracodawców woli skrócić czas pracy niz dawać przerwę w ciągu dnia. Ale mogłam cos pomieszać
ogólnie to kobieta karmiąca może sobie wybrać czy chce w ciągu dnia wyjść czy wcześniej. Sama z tego korzystałam ale jak skończyłam kp to zgłosiłam od razu, że już będę pracować 8h. Ale mam koleżankę w pracy co karmiła do 9 miesiąca, syn ma 2,5 roku i dalej to ciągnie. No nie sprawiedliwe ale.. niech ma. Ja jej nie płace a, że pracuję w olbrzymiej firmie to niech korzysta 😁 no ja tak nie umiem

Dziewczyny, a macie czasem tak, że nie możecie na siebie patrzeć (wizualnie)? Ja mam. I zawsze ten stan przemijał, a teraz po prostu przestaje sobie z tym radzić 😶 nie rozumiem tego 😶

ogólnie to kobieta karmiąca może sobie wybrać czy chce w ciągu dnia wyjść czy wcześniej. Sama z tego korzystałam ale jak skończyłam kp to zgłosiłam od razu, że już będę pracować 8h. Ale mam koleżankę w pracy co karmiła do 9 miesiąca, syn ma 2,5 roku i dalej to ciągnie. No nie sprawiedliwe ale.. niech ma. Ja jej nie płace a, że pracuję w olbrzymiej firmie to niech korzysta 😁 no ja tak nie umiem
Bardziej chodzi o podejście: później jest płacz, ze wybrali mężczyznę choć te same komoetencje albo, ze zarabia 80% tego, co kolega, bo pracodawca już w domyśle kalkuluje, ze może pojsc na L4 trzeba płacić przez 33 dni zwolnienia w roku, znaleźć zastępstwo przeszkolić to kosztuje. To jest takie podcinanie gałęzi, na której się siedzi, ale mi się należy i moje tu i teraz jest najwazniejsze- ok. Ja jednak uwazam, ze karma wraca

reklama
Mężczyźni tak maja, ale mój np. bardzo lubi nagrzać do 23 stopni w nocy, kiedy ja w takiej temperaturze nie mogę spać. Wole chłodniej albo nagrzać kominkiem i w nocy niech będzie 18-19 stopni.
A to na pewno TO cię tak zdenerwowało, czy tylko to się nawinęło, żeby się wkurzyć? Ja przy tych staraniach mam czasem tak, ze mam meza w myślach dość, bo przecież wspólnie nie możemy zajsc. Może zrobić pierdole typu zostawić coś nieświeżego w lodowce a dostaje zjebbke konkret 😣 staram się być baaardzo spokojna, ale raz na kilka dni mi się uleje, a jak jest 10-11 dpo i biel to ulewa mi się bardziej
Podpisuje się w 100 % 😉
U mnie tak samo, zarówno w kwestii ogrzewania, jak i ulewania po bieli

Do góry