reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

ja też miałam plamienia 7,8 dc i po nich zaczynały mi się dni płodne. Można byłoby myśleć, że to plamienia okołoowulacyjne, ale to były u mnie plamienia z niszy jak się później okazało
Nisza powstała z czego?
Ginekolog w obrazie usg tego nie widzi? Mialam 3 cc i laparaskopowe usuniecie lewego jajnika i jajowododu, te zabiegi mogły sowodować ją?

reklama
100% potwierdzenia owulacji tak naprawdę daje tylko ciąża :D
Moja koleżanka na monitoringu była i jej powiedzieli, że cykl bezowu. No i z tego cyklu ma już chodzącą córkę xD
No tak masz rację. Ogólne najdokładniejsze jest moni do stwierdzenie owu dokładnie. A to, że mamy złych ginekologów to inna opcja. Progesteron raczej mówi, że była owu, ale najlepiej jest moni plus progesteron 😁 oczywiście u dobrego gina 😁

wiem, że nie musi być powyżej 10, żeby owu była potwierdzona, ale ja chce taki mieć i jakbym miała poniżej to bym rozszerzyła diagnostykę :)
edit: jakbym kilka razy miała taki wynik
Ja właśnie miałam teraz 8,5 a ostatnio prawie 29 więc jak znowu wyjdzie taki niski to będę się martwić a teraz jakoś czekam do jutra i jadę powtórzyć proga z betą i daje na luz bo tak jak się załamałam przez ostatnie dwa dni że miałam wstręt do ludzi, spotkań i ogólnego wyjścia domu. Dopiero dziś był spacer:( W tym cyklu nie czuje zupełnie nic;/

reklama
Do góry