reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja generalnie jestem w gorącej wodzie kąpana, nie mam w sobie ani trochę cierpliwości, zero zen. Nienawidzę na coś czekać, czy to na spóźniających się znajomych, czy na jakieś wyniki. W zeszłym roku zdawalam certyfikat z niemieckiego o czekałam chyba trzy tygodnie na wyniki, to były jedne z najgorszych tygodni w życiu mojego męża. Wszystko musi być już natychmiast.
ja jak zrobię jakieś badania o 7 to o 10 już odświeżam stornę co 3 minuty 😂

reklama
powiedziałabym, że do pozytywnego jeszcze brakuje
Też mi się tak wydaje chociaż na żywo ta druga kreska wydaje się ciemniejsza niż na zdjęciu. Robię te testy dopiero drugi cykl i nie mam jeszcze doświadczenia 😅 ale w poprzednim cyklu w 12 dc miałam dużo bledsze te kreski dlatego zwątpiłam 🙄 dziękuję za pomoc, w takim razie czekam dalej

Też mi się tak wydaje chociaż na żywo ta druga kreska wydaje się ciemniejsza niż na zdjęciu. Robię te testy dopiero drugi cykl i nie mam jeszcze doświadczenia 😅 ale w poprzednim cyklu w 12 dc miałam dużo bledsze te kreski dlatego zwątpiłam 🙄 dziękuję za pomoc, w takim razie czekam dalej
pisałam Ci już o aplikacji premom? Tam wrzucasz zdjęcia testów i Ci wylicza czy już pozytywny czy nie

3800 na pierwszej becie 😳 ło moja królowo zen, nauczaj mnie!
Nie miałam czasu. Wiedziałam, ze będzie dobrze i o bobie nie robiłam proga ani nie powtarzałam bety 🙈
Teraz wydaje się to absurdalne, ale ja miałam naprawdę duży spokój w sobie. Mój ginekolog tez ma taki uśmiech na twarzy zawsze, jakby mógł to by mi na kartce napisał: witaminy, wino i seks 😂🙈

Ale spotkaliśmy na wakacjach parę Polaków, którzy byli po przejściach, wiec zapytali na końcu pobytu, czemu ja w zasadzie nie pije alkoholu. Na to, ze jestem w ciąży było im smutno, walczyli 7 lat, już był usunięty jajnik i jajowodów, poronienia po cyklach stymulowanych i przygotowania do IVF. Pierwsze skończyło sie poronieniem, drugie bliźniaki urodzone, ale małżeństwo się rozpadło. Także widziałam to u nich, a nawet się zakumplowalismy na tych wakacjach. Wiec przykro, ze to nie przetrwało :/

reklama
3800 na pierwszej becie 😳 ło moja królowo zen, nauczaj mnie!
Pamiętasz ten mój wpis o tym, ze starania to taki najspokojniejszy okres. Co robię, żeby taki spokój mieć? Sama sobie tłumacze, ze niczego nie zmienię, szukam zajęcia - niech to będzie nawet muzyka z radia i porządkowanie dokumentów, jeśli nie mam weny, ale byle nie siedzieć z telefonem w ręku przed tv.
Takie najwazniejsze to chyba powiedzenie sobie, ze zrobiłam co mogłam, reszta nie należy do mnie i duuzo przyjemnych zadań ;) wówczas tak nie czekamy.
Ciaza jest takim ciągłym czasem czekania, wiec już lepiej teraz sobie uświadomić- robię co moge czyli seks, witaminy i TYLE. Ewentualnie badania, usg. Koniec. Nic więcej się nie da. Nie przyspieszymy niecierpliwością 😎😎😎
jestem okrutna 🙈🙈

Do góry