reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

reklama
Gartulacje dla Patryka - oby tak dalej
Kuba jak teraz wstanie to może zrobi jakieś siku do nocniczka - spróbujemy :-)

Gratulacje dla wszystkich nocnikowych maluszków!!!
U nas tez na razie jest tylko zabawa. I nigdy nic nie udało się złowić.

U nas dziala metoda- zaraz po obudzeniu- nocnik-i parwie zawsze jest siku- a Jas taaaki dumny-bardzo lubi jak mu melodyjka gra!

Nie uczę jeszcze małego, dla mnie to za wcześnie. Dziecko panuje nad swoimi zwieraczami dopiero około 14-18 miesiąca życia. Wcześniejsze udane próby mogą być związane z pracowitością mam:-)
Zresztą mały jest wcześniakiem i jeszcze nie umie siedzieć.

ja tam wcale nie licze na to ze Emi juz jak to okreslilas panuje nad zwieraczami
poprostu ja ją sadzam ona coś tam robi lub nie i jest ok
nie WYMAGAM zeby wołala ze coś chce;-)

no cóż, tak jak wcześniej pisałam mimo że byłam krytycznie nastawiona do tak wczesnej nauki sikania do nocnika, to okazało się że być może wcale nie jest za wcześnie...
Iga siada na nocnik chętnie, nigdy nie siedzi dłużej niż 4-5 minut i zawsze coś tam zostawia :-) całkiem możliwe że to przypadek, ale myślę że w tej małej główce coś tam się układa i mimo że "nie panuje nad zwieraczami":-) to jej to nie zaszkodzi w nauce....ćwiczenie czyni mistrza:-)

KASIANKO bardzo słuszne stwierdzenie nikt nie twierdzi ze juz czas na pozbycie sie pieluchy czy cos takiego
jeśli widze ze Emi nie protestuje a wrecz wspolpracuje to czemu nie:confused:

mam pytanko korzystacie z tych specjalnych pieluszek do nauki siusiu

ja nie zmuszam absolutnie na razie tylko zabawa i oswajanie ze sprzetem a z czasem ta nauka przeksztalci sie w zwyczaj

teraz wlasnie stuka nocnikiem w podloge;-)

reklama
u nas rezultatu ale kupeczkowe,
bartek zawsze jak czuje ze chce mu sie kupke ( i juz kilka rayz sie to powtorzylo) zaczyna glosno stekac i pokazuje na nocniczek, wtedy mowie:szybciutko idziemy do nocniczka! i sciagamy pielusie i razem stekamy, potem maluszek zostawia "aromatyczna" niespodzianke i zadowolony idzie sie dalej bawic. ;-)
ale to udalo sie wypracowac, jak juz keidys pisalam sadzaniem go najpierw w ubranku i stekaniem, gdy widzielismy ze zbliza sie kupka. teraz mu poprostu stekanie kojarzy sie z nocniczkiem ;-) :tak:

Do góry