reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

ja sie nie zgodze myśle że dzieciaki rozumieją wiecej niż nam sie wydaje ja tez myślałam ze Emi nie bedzie wiedziala o co chodzi ale jest dobrze
kazda mama w swoim czasie bedzie uczyła swojego malucha :tak:

reklama
Myslę, że na siusiu do nocniczka jest za wcześnie, ale co do kupki.....hmmmm. U nas mała od czasu do czasu ma kłopoty ze zrobieniem kupi i musiałam jej troche pomagać tzn. rozpiąć pampera i nóżki dac do brzuszka. I wtedy przyszedł mi do głowy "genialny" pomysł, że łatwiej byłoby jej na siedziąco i ..... został zakupiony nocnik. Nie wiem, czy ona coś z tego rozumie (tzn. czy kojarzy, że jest autorem treści nocniczka:-D ), ale nowy nabytek stał się dla nas ułatwieniem. Więc ... chyba to zależy od dziecka....:tak:

nie twierdze ze jest juz czas na to żeby dziecko wołało ze chce siku Emi siusia w pieluszke ale jeśli ja sadzam na nocniku i zrobi siusiu lub kupke jest ok

Ja myślałam że jeszcze dużo za wcześnie na naukę...ale moja uparta mama kupiła wnusi nocniczek, posadziła ją choć trochę z oporami. spoglądałam spode łba bo już się nie chciałam z nią kłócić. Babcia powiedziała "siiiiiiiiikaj Igusia" no i usłyszałam charakterystyczny dzwięk:-) :-) babcia była dumna i blada. powiedziałam że to przypadek. ale babcie i tak wiedzą swoje:-)

My tez dostalismy nocniczek- ale u nas sluzy on jako pojemnik na klocki- Jas nie chce na nim siedziec- a o sikaniu lub kupce w ogole nie ma mowy- raz widzialam ze pcha kupke to szybko go posadzilam -siedzial z kilka minut i nic- ledwo zalozeylam pampersiaka byla kupka.;-) Tak wiec my bedziemy musieli odlozyc to na pozniej! Ale dopingujemy wszystkim nocnikowym dzieciakom!

ja narazie robie tak, ze sadzam bartka na nocnik w pieluszce (zeby nie wystraszyl sie chlodnego plastiku) i kiedy robi kupki ucze go jak stekac. i teraz jest tak ze jak go sadzam w momencie gdy widze ze "cos" sie zbliza on tak slodko zaczyna stekac ze chce mi sie smiac. ;-) z czasem bedziemy ta nauke rozszezac, narazie sie nie spiesze

reklama
A U Nas Jak Na Razie Postepy Sie Zatrzymaly Na Etapie Zakupu Nocniczka............probowalam Kilka Razy Sadzac Patrynia ...ale Jeszcze Nic Nie Upolowaliśmy.. Hihi.:-D :-D :-D ..bedziemy Probowac Dalej :):):-)

Do góry