reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

ja sie nie zgodze myśle że dzieciaki rozumieją wiecej niż nam sie wydaje ja tez myślałam ze Emi nie bedzie wiedziala o co chodzi ale jest dobrze
kazda mama w swoim czasie bedzie uczyła swojego malucha :tak:

reklama
Myslę, że na siusiu do nocniczka jest za wcześnie, ale co do kupki.....hmmmm. U nas mała od czasu do czasu ma kłopoty ze zrobieniem kupi i musiałam jej troche pomagać tzn. rozpiąć pampera i nóżki dac do brzuszka. I wtedy przyszedł mi do głowy "genialny" pomysł, że łatwiej byłoby jej na siedziąco i ..... został zakupiony nocnik. Nie wiem, czy ona coś z tego rozumie (tzn. czy kojarzy, że jest autorem treści nocniczka:-D ), ale nowy nabytek stał się dla nas ułatwieniem. Więc ... chyba to zależy od dziecka....:tak:

nie twierdze ze jest juz czas na to żeby dziecko wołało ze chce siku Emi siusia w pieluszke ale jeśli ja sadzam na nocniku i zrobi siusiu lub kupke jest ok

Ja myślałam że jeszcze dużo za wcześnie na naukę...ale moja uparta mama kupiła wnusi nocniczek, posadziła ją choć trochę z oporami. spoglądałam spode łba bo już się nie chciałam z nią kłócić. Babcia powiedziała "siiiiiiiiikaj Igusia" no i usłyszałam charakterystyczny dzwięk:-) :-) babcia była dumna i blada. powiedziałam że to przypadek. ale babcie i tak wiedzą swoje:-)

My tez dostalismy nocniczek- ale u nas sluzy on jako pojemnik na klocki- Jas nie chce na nim siedziec- a o sikaniu lub kupce w ogole nie ma mowy- raz widzialam ze pcha kupke to szybko go posadzilam -siedzial z kilka minut i nic- ledwo zalozeylam pampersiaka byla kupka.;-) Tak wiec my bedziemy musieli odlozyc to na pozniej! Ale dopingujemy wszystkim nocnikowym dzieciakom!

ja narazie robie tak, ze sadzam bartka na nocnik w pieluszce (zeby nie wystraszyl sie chlodnego plastiku) i kiedy robi kupki ucze go jak stekac. i teraz jest tak ze jak go sadzam w momencie gdy widze ze "cos" sie zbliza on tak slodko zaczyna stekac ze chce mi sie smiac. ;-) z czasem bedziemy ta nauke rozszezac, narazie sie nie spiesze

reklama
A U Nas Jak Na Razie Postepy Sie Zatrzymaly Na Etapie Zakupu Nocniczka............probowalam Kilka Razy Sadzac Patrynia ...ale Jeszcze Nic Nie Upolowaliśmy.. Hihi.:-D :-D :-D ..bedziemy Probowac Dalej :):):-)

Do góry