reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

reklama
my tez poczekamy do lata, narazie nie chce Bartka meczyc nowymi rzeczami,

gratulaxje dla postepów!!!

wiedzie ze podobno dziewczynki szybciej łapią o co chodzi z nocnoiczkiem niż chłopcy :confused: :baffled:
ale nie wiem czy to prawda... okaże się ;-)

hmmm

a ja się poskarże...

Piotruś nadal nie robi do nocniczka/toalety :(

babcia już aakupiła mu taki tron (jak był w super niani) i nic :(

ani fanfary ani zagrody - nic.. .wsjaje z nocnika i robi kupke w majtki...

bo siusiu to robi do toalety na stojąco (chociaz nie wołą - ale go pilnujemy)

no to my musimy sie pochwalic

Zuzia wczoraj po raz pierwszy zrobila kupke do nocnika :)))) sadzamy ja codziennie przed kapiela na nocnik i czasami cos jest a czasami nie ma. i od jutra zaczne ja sadzac rano jak wstaniemy. moze zalapie o co chodzi????

Zamierzałam dopiero na wiosnę przyzwyczajać Miłoszka do nocniczka...Ale oczywiście obie babcie mnie przegłosowały.Wczoraj teściowa zakomunikowała przez telefon,że kupiła wnusiowi RÓŻOWY :confused:NOCNICZEK...

Frotka - no to co ze kupila ?to juz jak go dostaniesz to znaczy ze musisz uzywac ? ne rozumiem. Jak chcesz czekac do wiosny to przeciez dalej mozesz.
U mnie obie babcie dobrze wiedza, ze bez mojego wyraznego pozwolenia nie wolno im niczego w wychowaniu Oli wprowadzac. Moja mama czasem cos pomarudzi, albo alluzyjnie wspomina jak to mna sie zajmowala, ale juz sie nauczyla, ze jesli chodzi o Ole to najpierw mnie sie trzeba spytac. W koncu to ja jestem matka a ona babcia a nie na odwrot.

Zawsze i tak stawiam na swoim.Babcie mieszkaja500km od nas więc jedynie usiłują się wtrącić.Sugeruja mi coś czasami i na tym koniec.Z drugiej strony nie zachowuje się jakbym osiagnęła wszystkie mądrości świata i wysłu****e tych rad.Przecież chcą dobrze dla mojego synka i dla mnie też...A tego typu akcje jak ta z nocniczkiem skwitowałam ze śmiechem,że jak przyjedzie do babci to będzie miał u niej nocniczek RÓŻOWY zreszta :-DPowinnam była opisać to w wątku"teściowie"

reklama
Azik- Może Twój Piotruś jak moja Daria, która zbojkotowała nocniczek z pozytywką, nakładkę na sedes dla dzieci i inne pomysły. Wolała od razu na sedes. Oczywiście mamusia musiała ją trzymać:-)

Do góry