reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

u nas tak jak u Fionki - krótko po zdjęciu pieluch w dzień zdjęłam na noc i ta taktyka się sprawdza - nigdy nie było wpadki w nocy:happy2: - do podgumowanych prześcieradeł mam taki stosunek jak azik - sama bym nie zniosła zwłaszcza latem!:no: więc zaryzykowałam:happy2: i temat pieluch zamknięty:happy2:

reklama
hmmm my drzemki popołudniowe już właściwie opanowałyśmy;-)
ale zdarzyła się jedna wpadka...a ja strasznie nos czuły niestety i boję się że jak się zbyt szybko za noce zabierzemy, to łóżko będę musiała wyrzucić:wściekła/y:
z drugiej strony koleżanki córeczka mając 4 lata dalej w nocy musi mieć pieluchę..więc może lepiej zaryzykować;-);-)

my zmieniliśmy materace właśnie :)

Widziała te prześcieradła, ale chyba za dużo w szpitalu byłam i cały czas mam gęsią skórę na sama myśl o czymkolwiek sztucznym pod pupą,

może sie przełamie zwłaszcza że materace nowiutkie.

A nasza Karola poszła spać dziś bez pieluszki.
Kupiłyśmy nową piżamkę, bo ona do tej pory spała w pajacykach tych od stóp do głowy ;-)
Podłożylismy pod prześcieradło ceratkę, ale taką jakąś nieszeleszczącą, wydaje się ok.Zobaczymy co to będzie. Przed spaniem chyba jeszcze ją posadzimy na nocnik. Zobaczymy czy w nocy będzie alarm :-)

u nas też dzisiaj noc grozy:-D zwłaszcza, że śpimy razem:-D biorąc pod uwagę ile ona dzisiaj wypiła to jest szansa że odpłyniemy obie:cool2:

A nasza Karola poszła spać dziś bez pieluszki.
Kupiłyśmy nową piżamkę, bo ona do tej pory spała w pajacykach tych od stóp do głowy ;-)
Podłożylismy pod prześcieradło ceratkę, ale taką jakąś nieszeleszczącą, wydaje się ok.Zobaczymy co to będzie. Przed spaniem chyba jeszcze ją posadzimy na nocnik. Zobaczymy czy w nocy będzie alarm :-)

sucho, sucho, sucho !!!!! :-D:-D:-D:-):-):-)

koło 23 wysadzilismy ją na nocnik i było ok :tak:

no to Kinga gratulacje dla Karolci;-):-D:-D:-D chyba zabranie pieluszki w nocy jakoś dzieciaczki motywuje i chyba sprawdza się pomysł odpieluchowywania kompleksowego jak w dzień to i w nocy:tak:

U nas tez dzisiaj noc bez pieluchy i bylo sucho!!!!!!!!!!!!!!.Antos jak wstał siusiu zrobil do nocnika...

Hurrrra!!!!
Mato woła siusiu i kupkę:-)
Przełom nastapił 11 lipca, przybiegł do mnie z okrzykiem "Mamija psi psi":-D
I od tamtej pory żadnej wpadki nie było.
Pielucha do spania, ale i tego sie pozbędziemy bo jest sucha:cool2:
Jestem dumna z niego:tak:

reklama
u nas tez juz drugi miesiac bez pampersa ....zarówno w dzień..jak i w nocy ......przescieradełko podgumowane kupiłam ale lezy nowe w opakowaniu ............bo tez mi za bardzo nie spasowało ...a ze wpadki jeszcze zadnej nie było więc mam wielką nadzieje ze tak juz zostanie:):)

Do góry