reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

W sumie macie racje z tym mlekiem, a ze sie modyfikowanego nie gotuje, to mi nie przyszlo do glowy, bo nigdy nie stosowalam;)
Tak sie ostatnio ostrozna zrobilam, bo Mala troche suchej skorki dostala na lapkach i lydkach, to tak ostrozniej z jedzonkiem... Przy czym rozne rzeczy juz wczesniej jadla, a ta skora sie przesusza odkad wlaczamy ogrzewanie w domu, no ale wiadomo, ze podejrzewam wszystko;-)
Paula, dobre z tym mlekiem UHT:-D... U nas chyba nawet nie ma takiego o tak dlugim terminie przydatnosci...
No to chyba jutro serwujemy budyn malinowy (chyba sie nawet sama skusze;))

reklama
dziś po raz pierwszy spróbowałam dać Łukaszowi serek homogenizowany. Średnio mu smakował. . Mam nadzieję że nic nie wyskoczy, bo po torcie urodzinowym w którym masa była na mleku dostał parę krostek, ale tylko parę, więc zaryzykowałam serek. Będziemy czekać na reakcje organizmu:unsure:

Aga Łukasz ma alergię na mleko? Bo nie przypominam sobie :dry::zawstydzona/y:

U nas jogurt Danona, lub serek to norma już od dawna:tak: Zawsze wyjmuję w porze obiadowej na wierzch żeby był dobrej temp. i jak Julka zdejmie sobie z szafki, to przegryza wieczko i siorbie sobie sama :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

miał,czy nadal ma to nie jestem pewna:dry:. Teraz to się objawia tylko lekkimi wysypkami lub pojedynczymi krostkami, a jak był noworodkiem i ja zjadłam coś na mleku to miał bóle brzuszka i dużą wysypkę na brzuszku i nóżkach, która zeszła dopiero około trzeciego czy czwartego miesiąca. No i zdarzały się wymioty, po których ja wyeliminowałam ze swojej diety wszystko co miało białko krowie.
teraz ma już rok, a podobno jak się karmi piersią tak długo to ryzyko alergii znacznie się zmniejsza.

dziewczyny mam pytanie czy kupujecie wciaż soczki dla dzieci typu gerber, bobo frut, hipp czy podajecie juz te z kartonów litrowych ??? chodzi mi o tymbarki , garden itp

i wiem ze niektore z was podawały te zagęszczone z butelek typu malinowa paola itp.
czy maluchy mialy jakies uczulenia, akcje żołądkowe itp???

Viki ja też już nie kupuję soczków.
Teraz jest tyle walki żeby do kartonowych soków nie dawali cukru, że jakoś w to wierzę :tak:i małej czasem daję rozcieńczony z wodą. Zazwyczaj jabłkowy.
Ale tych gęstych Paoli itd nie dawałam bo tam strasznie przesłodzone jest, a Julka i tak dobrze wygląda.:-D
U nas generalnie mała pije wodę Żywca ale raz na jakiś czas dostaje soczek.
Hehe a dziś ma kompocik mojej produkcji :tak: tak dla smaczku troszkę i reszta wody :-):-):-)

reklama
Ja kupuję, ale np. zupek nie daję codziennie czy obiadków słoiczkowych. Jeśli ugotuję coś, co mu smakuje to je domowe. Ale deserki kupuję, szczególnie te, które mają jakieś jogurt, twarożek czy mleczny dodatek w sobie. Tylko w ten sposób mogę "przemycić" coś do jego żołądka mlecznego, bo tyle co on mleka je to stanowczo za mało.
Co do soków, to nie wiem. Nie daję zbyt często. Raczej herbatki hippa.
Ale ostatnio spróbowałam sok bobo fruta i było ok.
Z soków zagęszczonych do rozcieńczania nic jeszcze nie próbowałam, to nie powiem.

Do góry