reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
no ja do tej pory dawałam bobofruta ale wlasnie zastanawiam sie nad tymi sokami typu kubus czy np jabłkowy gardena/tymbarka. moje znajome juz dawno dają dzieciom takie soki.

co do jogurtow to juz nie kupuje tych słoiczkowych ale daje naturalne danona, twarozek. i kupuje serki danio albo jogurty ale tylko te z owocami - nie z sokami owocowymi:tak:pawłowi nic nie jest a są zdecydowanie smaczniejsze i tansze. owoce tez daje świeże na ile to mozliwe ale czasem kupuje słoiczkowe bo wygodniej szczegolnie zimą gdy nie ma zbyt duzego wyboru w swiezych.

obiadki z reguly gotuje sama lub pablo zjada to co my. mam kilka słoiczkow w domu , bo zdarza mi sie ze nie mam czasu rano ugotowac pawłowi wiec wtedy dostaje sloiczek, ale tylko gerbera bo innych nie lubi:tak:

No u nas też musi być codziennie jogurt(- Danon ma moim zdaniem najlepsze) lub Danio z owocami:tak: lubi też te Danio z warzywami :tak: ale tych Gratka nie daję. jakieś dziwne dla mnie są :baffled::tak:

Viki spróbuj dać zwykły sok, myślę że Pawełkowi nic nie będzie :-)

A z obiadkami u nas różnie. Zupę zje przemiksowaną troszkę ale z mięskiem sobie nie radzi czasem. Mieli i mieli aż wypluje. Więc zazwyczaj słoiczki jak my mamy posiłki niewodniste :-D

Ostatnia edycja:
u nas słoiczki obiadowe od jakiś 4 m-cy są beeee :tak:
z kupnych rzeczy to tylko deserki (n ajogurty jeszcze uczulona :-()
picie: woda mineralna (nawet prosto z butelki - nic jej nie jest, przegotowanej nie trwai), lekka herbatka - normalna, soki owocowe z kartonu ale rozcieńczone no i właśnie dzisiaj pomyślałam o soku co się z wodą rozcieńcza ;-)
jedzenie: zupka gotowana na 2 dni raz na mięsie raz bez lub nasz obiadek, kaszki (rano i wieczorem), chlebek z masłem
licho to moje dziecko je ale dobrze wygląda ;-) jajko przemycam w lanych kluskach, pomidory w zupach, wędliny nie lubi, powideł też nie :baffled:

dziewczyny a jak wygląda kwestia wibowitu? od kiedy można go podawać jako uzupełnienie witamin?

Kata dajesz małej zwykłą czarną herbatę? :szok::confused:
Co do Vibovitu to ten Bobas kiedyś był chyba od 6mc a teraz chyba od 2 lat. Zapytaj pani w aptece. U mnie na osiedlu są takie farmaceutki że wszystko wytłumaczą i doradzą :tak:

Paula ja tez czasem do popicia kanapeczek daje herbate taka zwykla ale gorzka i z cytryna. A czemu sie tak zdziwilas, nie mozna dawac troszke herbaty???

duzo dzieci pije herbate zwyklą bo nic innego nie chcą...
syn mojego kuzyna tylko taka pija bo inaczej mogłby nie pic nic bo nic mu nie podchodzi..;-)

Kuba pije hippa herbatki ale tak rozcieńczone że praktycznie samą wodę lekko zabawioną tak samo z soczkami czystej wody w ciągu dnia nie wypije tylko w nocy

a obiadki no powiem wam że mam troche problemy ponieważ kube po wszystki praktycznie boli brzuszek wiec nie za wiele może jeść ale już mu sie znudziły takie obiadki bo ile można jeść to samo i nie chce wcale jeść juz nie mam pamyslu na obiady dla niego

sniadania tez ostatnio sa problemem ponieważ nie może jeść żadnego nabiału zostaje tylko pasztecik paróweczki i konfitury babci no i jajko ale juz tez mu sie to znudziło i co ja mam mu dawać

wczoraj zaryzykowałam i zrobiłm mu kakao oczywiście na jego mleku dodałam die miarki kakao i wypił chyba jednak go troszke brzuszek bolał ale nie było najgorzej w kakale napisali że moga znajdować sie śladowe ilości mleka no i kuba trafił na te slady:-D:-D

Ja herbatek tych gotowych typu Hipp czy Bobovita nie daje, mialam na poczatku ale potem wyczytalam ze tam jest duzo cukru i nie polecaja.

Ja kubuje soki tylko Gerbera bo sa lepsze w smaku (i tylko te bez sukru, zadne napoje czy nektary) i Bobofruita ale tylko smak marchewka - jablko - banan bo jest bez cukru.

A herbatki ode mnie sporadycznie gora raz w tygodniu i tylko ode mnie nie slodzona i z cytrynka. Mysle ze te 150 ml w tygodniu mu nie szkodza.

reklama
dziewczyny z tym cukrem to nie ma co przesadzac...nie popadajmy w paranoje..

grzechotka a wiesz ze do wedlin aby dluzej byly swieze czy cos tam dodaja mleko w proszku??? tak samo do wielu innych rzeczy wiec moze to uczyla kube?? ja wiem jak pablo mial problemy i tez odstawilam nabiał...a mleko w proszku jest w wiekszosci bialego pieczywa. trafiłam kiedys na pediatre ktora wlasnie takie ciekawostki mi powiedziala. jak odstawialm niektore produkty pawłowi sie polepszyło. a mleko w proszku jest w wiekszosci biszkoptów, ciastek z tego co pamietam tylko w biszkoptach petitkach nie bylo w skladzie mleka w proszku.

a wedliny pamietam sama robilam..tzn gotowałąm piers z kurczaka albo schabik i wtedy kroiłam na kanapke. i duzo bialka jest w cielęcinie wiec nie dawaj kubulowi poki co

Do góry