reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

Masełko i oliwa z oliwek są ok. :tak::tak::tak:
Na smalczyk:baffled: (blee...) przyjdzie jeszcze czas :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Chociaż Jutrzenkowy Kubunio był już na imprezce gdzie kiełbasy było od groma :-D:-D:-D

Alex napisz jak Oliwierkowi smakowało ;-):-) A wędzonego nie daję bo sama nie lubię :no::baffled:

reklama
Dziś Filip z dużym apetytem wpitolił zupkę pieczarkową. Zrobiłam taką wersję light no i mu dałam. Pieczarkę też łyknął.
Daszka - ogórki kiszone w kawałeczkach bez skórki. Uwielbia.

A czy dawałyście dzieciom do polizania cytrynę?? Ja dałam i ten krejzol nawet sie nie skrzywił:szok::szok: i nawet wrzeszczał żebu mu dac więcej:szok::-D

Sylwia pomysłowa z Ciebie Krejzolka!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja jeszcze nie dawałam cytrynki.

Asia u nas też pieczarki już były w brzuszku. :tak:;-):-) Dziś była zupka pieczarkowa no i BoboVita ma danie coś tam pod pieczarkową kołderką po 9miesiącu :tak:

Sylwia, ja dawałam cytrynę. Filip lubi i domaga się więcej. dzieci ponoć lubią takie wyraziste smaki. Daj Marcelowi ogóra kiszonego, będzie wniebowzięty :-):-):-)

Asia ogórka już też jadł, moją ogórkową bardzo lubi a ja robię taka mega kwaśną:tak: Ale wiesz, ogórki jedzą wszyscy a cytryne to chyba mało który dorosły zje bez skrzywienia się:-D:-D
Niezłe te dzieciaki są:-D

ostatnio widziałam kawałek programu gdzie testowano preferencje smakowe dzieci w wieku około roczku. Dano każdemu do spróbowania: plasterek cytryny, kawałek chlebka posmarowanego musztardą i jeszcze kawior :)confused:). A wyniki były takie, że gusta smakowe dzieci dziedziczą po rodzicach i... cytryny ni mogły znieść dzieciaki o "wysmakowanym" podniebieniu:-D, chleb z musztardą smakował tym które nie miały specjalnych wymagań kulinarnych:-D, a kawior lubiały te po środku....:-D
Jak już mi Jasiek wyzdrowieje to mu zrobię test z cytrynką i musztadą, ale obawiam się że gusta odziedziczył po mamusi i jak to się mówi "zje wszystko"

No to byłą taka ciekawostka:happy2:

Kurcze, dalam dzis poraz pierwszy Oliwierowi jajeczniczke i niby mu smakowalo bo zjadl ( choc najpierw dziwnie patrzyl co ja mu serwuje) a przed chwila wszystko zwrocil...:confused::-(. Chyba moj nie jest jeszcze gotowy na cale jajo...:dry:

reklama
No, ja wlasnie tez nie mam pojecia. Wtedy z ta kasza kus kus tak samo:confused:. Apetyt ma, bo wszystko zawsze ladnie je, tylko najwidoczniej jego zoladeczek nie jest jeszcze moze na pewnie rzeczy gotowy....:confused::dry:

Do góry