reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

u nas to tylko przegotowana woda mineralna :tak: raz na ruski rok kilka lyków soku ale to naprawdę sie zdarzyło kilka razy w jej zyciu ;-)

reklama
U nas wczoraj nowoscia do picia byla wode z sokiem malinowym takim robionym przez babcie czyt. teściowa z wlasnych malin. Dzis tez juz pil bo dostal 5 sloiczkow takiego gestego roztworu do mieszania z woda i pycha bylo.

A do kanapek to rece wyciaga jak go karmie :tak::tak: bo od kaszki glowe odwraca :-D:-D.

Joanna ja mleko daje rano i przed snem i chetnie zjada 200. Czasem sa wyjatki jak wczoraj bo caly dzien cos sie dzilao i nie bylo czasu i miejsca na kanapki czy kaszki to jadl 4 razy.

Kaya glownie mineralke nestle pije nieprzegotowana, ale wczoraj u tesciwej troche soku jablkowego dostala a potem pomaranczowego i rwala do picia jak nie wiem, ale chyba dlatego, ze ze zwyklego kubka jej dawalam bo z niekapka woli wode pic.
Aaa i do chrupania od jakiegos czasu daje jej czasem pelnoziarnisty chleb chrupki (cos jak vasa, ale nie ten z wglebieniami, tylko taki co sie rozplywa w ustach;-))
i uwielbia sobie chrupac, tylko ten chlebek twardszy, to buziol troche "posysowany" po tym bywa;-):-)

Filip uwielbia ogóry kiszone. Dziś dostał rano bułeczki z serkiem żółtym. Trochę się bałam mu dać, ale tak się do nich rwał. Jak nigdy. Smakowało mu. Mam tylko nadzieję, że nie będzie skutków ubocznych.

Daszka już 4 razy w tygodniu można całe jajo dawać. :tak:
U nas na śniadanko czasem jajeczniczka, czasem ugotowane z majonezem żeby za suche nie było. Wcina równo... :tak:

Jutrzenka ja daję na teflon troszkę prawdziwego masełka i wbijam.

Jest też druga opcja- na garnek z gotującą się wodą stawiasz talerz dajesz troszkę masełka i jajo. Pięknie się zetnie :tak:;-):-) To tzw. jajecznica na parze ;-):-)
Myślę że Kubuś będzie zadowolony z takiego śniadanka.

A tłuszczu nie ma co się bać przecież masełko lub oliwa z oliwek to dobre tłuszcze. :tak::tak::tak:

Tak, ja tez czytalam gdzies, ze prawdziwe maselko jest wlasnie dobre dla maluchow :tak::tak:. To ja jutro tez tak zrobie, bo wiecie co? ja jeszcze calego jaja nie dawalam malemu i tak sobie mysle, ze czas juz mu podac....

A dajecie wedzone rzeczy, np makrela lub losos lub kurczak?

reklama
Do góry