reklama
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
U nas wczoraj nowoscia do picia byla wode z sokiem malinowym takim robionym przez babcie czyt. teściowa z wlasnych malin. Dzis tez juz pil bo dostal 5 sloiczkow takiego gestego roztworu do mieszania z woda i pycha bylo.
A do kanapek to rece wyciaga jak go karmie bo od kaszki glowe odwraca .
Joanna ja mleko daje rano i przed snem i chetnie zjada 200. Czasem sa wyjatki jak wczoraj bo caly dzien cos sie dzilao i nie bylo czasu i miejsca na kanapki czy kaszki to jadl 4 razy.
A do kanapek to rece wyciaga jak go karmie bo od kaszki glowe odwraca .
Joanna ja mleko daje rano i przed snem i chetnie zjada 200. Czasem sa wyjatki jak wczoraj bo caly dzien cos sie dzilao i nie bylo czasu i miejsca na kanapki czy kaszki to jadl 4 razy.
Kaya glownie mineralke nestle pije nieprzegotowana, ale wczoraj u tesciwej troche soku jablkowego dostala a potem pomaranczowego i rwala do picia jak nie wiem, ale chyba dlatego, ze ze zwyklego kubka jej dawalam bo z niekapka woli wode pic.
Aaa i do chrupania od jakiegos czasu daje jej czasem pelnoziarnisty chleb chrupki (cos jak vasa, ale nie ten z wglebieniami, tylko taki co sie rozplywa w ustach;-))
i uwielbia sobie chrupac, tylko ten chlebek twardszy, to buziol troche "posysowany" po tym bywa;-):-)
Aaa i do chrupania od jakiegos czasu daje jej czasem pelnoziarnisty chleb chrupki (cos jak vasa, ale nie ten z wglebieniami, tylko taki co sie rozplywa w ustach;-))
i uwielbia sobie chrupac, tylko ten chlebek twardszy, to buziol troche "posysowany" po tym bywa;-):-)
daszka
mama Jasia
O kurcze ogórki? a dajesz mu w kawałku, czy utarte?
A może wiecie ile razy w tygodniu można maluchom dawać jajko?
A może wiecie ile razy w tygodniu można maluchom dawać jajko?
Paula21
Grudzień '07
Daszka już 4 razy w tygodniu można całe jajo dawać.
U nas na śniadanko czasem jajeczniczka, czasem ugotowane z majonezem żeby za suche nie było. Wcina równo...
U nas na śniadanko czasem jajeczniczka, czasem ugotowane z majonezem żeby za suche nie było. Wcina równo...
jutrzenka
A jak robicie ta jajecznice??. Bo mam chec jutro zrobic i myslalam zeby na patelnie teflonowa wybic i juz. Bez dodatku tluszczu.
Paula21
Grudzień '07
Jutrzenka ja daję na teflon troszkę prawdziwego masełka i wbijam.
Jest też druga opcja- na garnek z gotującą się wodą stawiasz talerz dajesz troszkę masełka i jajo. Pięknie się zetnie ;-):-) To tzw. jajecznica na parze ;-):-)
Myślę że Kubuś będzie zadowolony z takiego śniadanka.
A tłuszczu nie ma co się bać przecież masełko lub oliwa z oliwek to dobre tłuszcze.
Jest też druga opcja- na garnek z gotującą się wodą stawiasz talerz dajesz troszkę masełka i jajo. Pięknie się zetnie ;-):-) To tzw. jajecznica na parze ;-):-)
Myślę że Kubuś będzie zadowolony z takiego śniadanka.
A tłuszczu nie ma co się bać przecież masełko lub oliwa z oliwek to dobre tłuszcze.
alex3meyer
Matka gagatka
Tak, ja tez czytalam gdzies, ze prawdziwe maselko jest wlasnie dobre dla maluchow . To ja jutro tez tak zrobie, bo wiecie co? ja jeszcze calego jaja nie dawalam malemu i tak sobie mysle, ze czas juz mu podac....
A dajecie wedzone rzeczy, np makrela lub losos lub kurczak?
A dajecie wedzone rzeczy, np makrela lub losos lub kurczak?
reklama
jutrzenka
A no tak mozna masla, ja daje mu duzo masla jak robie mu kanapeczki