reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

ok viki dzieki wielkie:tak:
Tak własnie myślałam ze niepowinnam kombinowac z tą kaszką na dobranoc bo ona jest na zwykłym mleku modyfikowanym, a ja jestem na mieszance sojowej czyli bezmlecznej... choc z drugiej strony ja sobie daje ręke uciąć że jak bym teraz przeszła z Darią np na mleko Nan albo Bebiko to by sie nic nie działo, bo kolki już są za nami... ale wole jeszcze nie ryzykować...
A w sumie spytam jutro lekarki, a cotam, zapytac zawsze można co nie znaczy że chce podac juz kaszke dziecku;-) -to wersja dla lekarki:-D

reklama
Agatko, kaszkę podajesz jako posiłek mleczny. Jeśli Daria jest na mleczku sojowym to kupujesz kaszkę np. ryżową o jakimś smaku i dodajesz di jej mlesia. Zaś kleikiem możesz zagęścic mleczko żeby było treściwsze, możesz go też dodac do zupki, deserku, np.startego jebłuszka jaby zagęścic za rzadką konsystencję.
Nie wiem jak jest ale mama mi powiedziała żeby najpierw mlesio kleikiem zagęścic a potem kaszka...

Na 200ml mleka daje się 7,5 łyżeczki kleiku, a na 150ml mleka kaszki się sypie chyba 4,5 łyżeczki. Z tym że takie proporcje podaje się dzidzi łyżeczką bo do butli za gęste.

Ja daję na 90ml mlesia 1 miarkę od mleka kleiku. :-):-):-)

Też mam herbatkę jabłuszko z melisą ale Bobo Vita. Julka też ją lubi.

Hej
U nas dzis na probe soczek jablkowy pol na pol z woda rozrobiony, ale Kubus wypil tylko 60 i jakos bez specjalnego entuzjazmu, wiec narazie bede dostawal jabluszka. Kupilam tez kaszke z jablkami wiec moze dosypie troszke do mleka dla smaku, ale narazie mniej niz to napisane na opakowaniu. Herbatka jablko z melisa tez bez rewelacji, nie specjalnie go zachwycila. A ja wczoraj probowalam herbatke z HIPPa pomaranczowa od 5 m-ca, jest pyszna, ale jeszcze trzeba poczaekac z nia bo to z cytrusow wiec nie wprowadze wczesniej niz zalecaja.

Agatko, ta kaszka ryżowa Bobovity może być też rozrabiana w preparatach mlekozastępczych, właśnie na opakowaniu wyczytałam. Czyli na mleku sojowym podejrzewam, że także ;-)

Dzis na probe zrobilam malemu mleko z kaszka przed snem. Na 120 ml mleka wsypalam 1 łyzke kaszki. Nie spojrzalam kurcze ile tego wyszlo po wymieszaniu i nie wiem ile maly zjadl ale w butli zostalo 70 :szok::szok::szok:. Nie wiem czy to bylo z takie sycace czy nie byl glodny :szok::szok:.

Powiedzcie mi jakimi smokami dajecie te mleczka z kaszka i ile sypiecie??. Ja kupialam Bobovite kaszke ryzowa z jablkami.

No wlasnie, dopisuje sie do pytania o smoczek:)
Ja dawalam Marcelowi z 3 ale on cos nie chce jesc tego wiec nie wiem czy to dlatego ze slabo mu leci, czy dlatego ze mu nie smakuje. DOdam tylko ze dawalam mu mleko zageszczone kleikiem ryzowym:) Na 150ml jedna miarka kleiku:)

dopisuje sie do pytania o smoczek do mleka z kaszką....
Ja podałam małej w smoczku nr 2 Tommee Tippee i ciula z niego leciało, bo ciagła chyba ze 3 minuty a ubyło 10ml, z resztą sama spróbowałam i smok sie przytykał!!!:wściekła/y: Więc przelałam mleko do butelki Canpola ze smoczkiem trójprzepływowym 3m+ i nawet na najmniejszej dziurce sie mała zalewała!!! (leciało bardzo dużo tego bo też sprawdziłam) Porazka totalna, w rezultacie mi mała przed snem zjadła zaledwie 80ml bo na obu smoczkach sie tak wkurzała że w końcu olała to jedzenie!! i ciekawe czy jej nie smakowało czy to faktycznie wina smoczków..

dziewczyny napiszcie na jakich smokach dajecie kaszke ryzową i jakos to jest...

reklama
Dzieki Viki.

Poszlam dzis do sklepu zeby sie zaopatrzyc w odpowiedni smoczek do kaszki. Mam u siebie taki sklep specjalistyczny z produktami dla dzieci i zapytalam jakie butelki i smoczki najlepsze w tym jakie do kaszek. Polecili mi trojprzeplywowe Aventa. Pani powiedziala ze to sa najlepsze produkty podobnie tak Tommie Tippie. Wiec juz nie kombinowalam i zostalam wierna jednej marce bo mam w domku same Aventy. Ale pewnie ile osob tyle zdan.

Do góry