reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

Jutrzenka lepoej trochę mu dawaj żółtka bo bedzie miła anemie tak jak Kuba za mało zelaza

a my owoce już świerze maliny jabłko brzoskwinia i jagody i morele

reklama
A u nas na odwrót, mala odmówila współpracy przy jedzeniu babcinych zupek, zato słoiczki pędzluje całusieńkie te 190ml i czasem mało bo buzia nadal otwarta.
Jesli chodzi o owoce to słoiczki sporadycznie, Daria woli utarte świeże owoce; banany, jabłka, gruszki, morele i pare razy arbuza dostala do pocyckania;-)

to wygląda że tylko ja idę na łatwiznę i wszystko ze słoiczka :sorry2:

jutrzenka ja jakoś dorwałam te rybę po grecku :-) ale moje dziecię protestowało i nie zjadło poza tym śmierdzi strasznie choć jest niby 8 % łososia tylko :-pa z kaszka manną to danie to je co kilka dni poza tym daję kaszkę z bobovity (jedna jedyna z tej firmy po której nie ma uczulenia) z kaszką manną właśnie od 6. m-ca

a nela odmawia ostatnio jedzenia w ogóle - jadła już na śniadanie i kolacje tak ładnie z miseczki gęstą kaszkę a teraz jest bee i tylko taką rzadką przez smoczek ciągnie :dry:

a co do żółtka to jadła dosłownie 4 razy ale teraz kupiłam kaszę kukurydzianą i będę dawać do zupek tych rzadkich no więc i pół żółtka dam ;-) tylko blender muszę nowy kupić bo mi tamten szlag trafił wrr :dry:

Jutrzenka to danie z żółtkiem Gerbera i rybe po grecku ja kupuje w REALU.

Nam tez lekarka zaleciła co drugi dzień pół żółtka...teraz dostaliśmy jajka z gospodarstwa, no ale jak sie skoncza to bede chyba dawała te z Gerbera:tak:

U nas znowu na odwrót niż u DIANY rybka po grecku cudo cały słoiczek i jak by jescze było to pewnie więcej by zjadł a z kaszą manną za chiny parę łyżeczek i zaczyna mi pluć paskuda jedna a owoce tylko banan i jabłko nic więcej nie chcę chyba że z słoiczka to zje ale też oprócz gruszki bo też pluje:tak::tak:a żółtko jak na razie dajemy codziennie po pół bo nam ciotka przywiozła jajka od liliputki:tak::-)

U nas dzis bedzie debiut owocowy. Kupilam Kubusiowi malinki morele i jabluszka juz tego roczne. I nie wiem co mu najpierw dac. Chyb dzis poprobuje morelki bo sa slodziutkie. A potem moze z jedna malinke dostanie :-D:-D:-D:-D zeby sie nie przejadl :-D:-D:-D:-D. A tak powaznie to chyba dzis tylko jeden owoc mu dam a jutro inny bo nie wieadomo jak zareaguje.

moj Gajutek rozkoszuje sie truskawka+jagoda+jablko oraz banan+custard za to jak ostatnio dalam jej warzywka to nie chciala jesc i jeszcze J mnie wkurzal bo tego sprobowal i mi tlumaczyl ze to jest takie ochydne ze on sie nie jej dziwi!!!

reklama
Stefanka cudownie czytac że Gajunia się rozkoszuje owockami. :tak::tak:No a warzywka ze słoiczków rzeczywiscie nic specjalnego. Lepiej smakują jak samemu się ugotuje swierze... Wiadomo że owoce lepsze bo słodziutkie, ale warzywa też trzeba jesc. :tak::-);-)

Do góry