reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

a u nas chrzciny i nowe smaki na chrzcinach próbował odrobine kurczaka z grila (samo mięsko bez skórki) kluska śląskiego biszkopta i mielonego ale na mielonego powiedział blech:-D

reklama
no my tez smakujemy z talerza od mamusi niewazne ze dopiero jadła zawsze jest głodna jak my jemy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
miesko,ziemniaczki,jajeczko, paróweczki, schabowy, itd

dziewczyny, czy ktoras miala problemy z maluchem bo nie chcial jesc jedzonka juz grodkami? bo moj maly tylko papki chce jesc, a jak mu daje z grodkami to wielki placz, awantura. jak wy sobie radzicie z tym problemem.

a jajko tez juz sie daje? bo ja juz nie wiem co kiedy. wiem tylko, ze zoltko sie daje, ale nie wiem od kiedy i ile razy

Ostatnia edycja:
Asmodis moja Oliwka tez nie chce jesc z gródkami tylko zmiksowane takie na maksa bo jak troche zmiksuje to sie krzywi i tak jakby wymiotowac chciała ale po troszeczku sie meczymy z gródkami zeby ja oduczyc od papki
a z zółtkiem to nie wiem co i jak chociaz juz próbowała

Dzieki Elcia..bede probowac, moze wiecej papki i torche grodek i bedzie oki...z Ninka nie mialam takiego problemu, ona jadla to co sie jej dalo:-)

Asmodis od 6 miesiąca, co drugi dzień musisz dawać pół samego żółtka. Białka nie można dawać bo silnie uczula, żebyś sobie bidy nie narobiła.:tak:
Jednemu maluchowi nic nie będzie a drugi może źle zareagować więc ja nie ryzykuję.
Ugotowane na twardo mieszasz z zupką i gotowe.:tak::-)
Żółtko jest ważne bo do 6 miesiąca dziecko wykorzystuje wszystkie zapasy żelaza które sobie nazbierało pod koniec ciąży. Więc żeby nie było problemów z anemią i innymi komplikacjami to daje się żółtko. ;-):-)

Co do grudek to u nas koszmar!!!:eek: Jak za słabo zmiksowane to się po każdej łyżce trzącha i ma odruch wymiotny, ale jak je warzywa ugniecione widelcem to wcina aż jej się uszy trzęsą. I żadnych odruchów nie ma... :-) więc może tak próbujcie. Tylko mięsko miksuję bo z tymi włóknami może sobie nie poradzić.

reklama
Do góry