reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

kasia Kuba to pije rano mleko i na noc kasze rano to nie za duzo wypija tak 120-180ml a wieczoram kaszy 180-210 i z butelki nie chce mleka pić z kubka a normalnie soczki czy herbatkę to z bidonu ciągnie ze słomką

reklama
To widzę, że nie jest tak źle z tym moim Olisińskim, a zaczynałam się już schizować, bo z reguły rano wcina jakieś 150ml mleka z musli (taka gęsta papka wychodzi), w dzień jogurcik, a na noc kaszkę manną na 130ml wody tak jak jest w przepisie. Może troszkę mu brakuje do tych 500ml, które teoretycznie powinny dzieci roczne wypijać, no ale w końcu już nie ma roku tylko 15 miesięcy :-p:rofl2: Na siłę nic mu dawać nie będę, bo i tak uleje jak będzie za dużo.

Dzięki Laseczki :-)

dawałyscie juz dzieciaczkom jakies świerze warzywa np ogórka albo pomidora czy cos innego w ogóle jakie warzywa juz dawałyście no oprócz włoszczyzny ziemniaków buraków
dawałyście np fasolkę zieloną?? albo kalafiora paprykę ???

kaszek ale jakich ryżowych???

kuba je kaszke z mlekiem rano i wieczorem jabłkową
natomiast co do innych kasz to je kasze jenczmienna w krupniku (bardzo lubi) i kaszke jaglana tez do zupy albo zamiast ziemniaków natomiast nie za bardzo lubi gryczana kasze ale czasem mu cos wcisnę
ja właśnie dałam kiedyś kubie kalafiora ale chyba go brzuch bolał i potem juz przestałam ale to juz z poned pó ł roku temu było teraz sprób uje jeszcze raz
nie wiem jak to z pomidorem zrobić czy na kanapce czy sam poimidor czy ogórek chciałabym żeby jadł takie warzywa a sałata ??? oin i tak wszystko sciaga z kanapki i je oddzielnie :-D:-D
boje sie troche tych warzyw co wzdymaja ale kiedys trzeba zaczać
chociaz kiedyś mu ze dwa rtazy dałam obiadek bobovita z pieczarkami bo byłm od 9 miesiaca i w sumie mu nic ie było a pieczarki przeciez ciezko strawne sa a le dzis kupie mrożona fasolke i spróbuje mu dac

Grzechotka ja nie dawalam bo dla mnie pomidor i ogorek w zime to jest to zjedzenia ale nie dla dziecka, dla mnie to sama chemia :no::no:

a do zupy dawalam kalafior i brokuly :tak:

popieram jutrzenkę :tak: ja się wstrzymuję do wiosennych nowalijek i wtedy zacznę powolutku surowiznę ;-)
natomiast gotowane warzywa to praktycznie wszystkie - jedne mniej inne bardziej podchodzą ;-)

reklama
Grzechotka tylko pamiętaj że pomidor jest silnie alergizujący więc przy twoim Kubusiu musisz uważać z tym tak naprawdę owocem a nie ważywem:sorry2::sorry2:

Do góry