reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
Dziewczyny a propos mleka, czy Wasze dzieci piją jeszcze mleko? U Olisia już to nie przejdzie :-( Muszę mu rano podawać musli z owocami i z mlekiem, a na noc kaszkę manną Bobovity, ewentualnie jeszcze jakieś jogurty. Mlekiem w czystej postaci pluje w zawrotnym tempie. Poza tym dajecie coś dzieciakom jeszcze z butelki? U nas butelka już od dwóch miesięcy jest schowana, logopedka nam powiedziała, że najlepiej w ogóle dziecka do butli nie przyzwyczajać i nawet mleko podawać łyżeczką :confused: Może to trochę uciążliwe, ale podobno tak jest lepiej :confused: Jedzenie Młody szama łyżeczką, albo widelcem, a picie z kubka ze słomką, albo ze zwykłego, tylko, że przy zwykłym to mi trochę cierpliwości brakuje, bo cały jest zalany :sorry2:

normalnie z kartonu lub butelki. Ja kupuję mlekowity mleko i Jula je czasem spożywa np. z płatkami itd. po mału wprowadzam :-)

edytuję bo Kasia mnie wyprzedziła :-)
Kasiu Julka zjada mi jeszcze litr mleka modyfikowanego dziennie :tak: z odrobiną kaszki i butlą. Niekapka czasem waźmie a czasem nie... Lubi też czasem (zależy od humoru) te butle z dziubkiem jak ma Kubuś Play ;-) ale się zalewa... :zawstydzona/y: tylko woda jupik ma ten dziubek niekapek :tak:

Ostatnia edycja:
Moj Oliwier tez jeszcze pije sporo mleka....:tak::tak: nawet powiedzialabym, jak u Pauli- kolo litra.....:tak:
Pije z butelki, ale wlasnie jestesmy na etapie przestawiania na niekapek, kapek, lub ze slomka.... i jak na razie zauwazylam, ze kapek mu najbardziej podchodzi :tak:

u nas mleko z dodatkiem kaszki jest rano i wieczorem ok 180 ml i pije ze smoczka, jakos nie chce tego kubka :no: co najzwyzej ode mnie ze szklanki :baffled:

Ja tylko raz cyca daje i 2x dziennie gesta mleczna kaszka.... Tak myslalam, zeby dac mlodej kakao do picia na zwyklym mleku ale jakos sie nie zlozylo jeszcze, bo nie wiem czy nesquicka lepiej czy zwykle ciemne z dodatkiem niewielkiej ilosci cukru....

No i moja za cholere jajek nie chce....jajecznica czy omlet: ble, zupy z zoltkiem tez nie teges....nawet jej chleb maczany w jajku robilam (bo chleb lubi) i tez nie chciala....Musze co jakis czas probowac, moze jej w koncu podejdzie...

Aha Weroniczka mozna spytac jakiej firmy Ty Inke dzieciaczkom dajesz? Bo ja kupuje czasem dla siebie i teraz tez kupilam i chcialam Kayi dac, ale tam napisane ze mozna dzieciom "juz" od 3 roku zycia dawac:baffled: I tak sie zastanawiam, dlaczego dopiero od 3??? A taka kupuje:

Załączniki

• inka.jpg
    inka.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Hehe, wlasnie sobie kawkuje (inke) i dalam Kayi sprobowac. Krzywila sie ale dzioba mi do kubka pchala (tylko ze ja taka mocniejsza ciut i gorzka pije)...Tez sie tam nie bede lamac i od czasu do czasu jej kubeczek zrobie:tak: W gruncie rzeczy raczej wszystkie nowosci dobrze przyjmuje i nigdy nie miala problemow z zoladkiem...
Dzieki Weroniczko, bo ja juz myslalam ze u nas jakies dziwnie inne te kawy sa dostepne;-)!!!!

Do góry