reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

widzę, że moja Nineczka w tyle jeśli chodzi o choćby próby chodzenia - widzę, że jej się nie spieszy do tego; na kolankach to owszem, ale żeby na wyprostowanych nóżkach to już nie; no ale lekarz kazał się zgłosić jeśli nie podejmie prób do 14 m-ca, więc jeszcze troche czasu mamy:)
za to wytrwale ćwiczy się w sztuce tańcowania, ostatnio tak energicznie robi tany-tany, że wygląda jak depeszowiec na imprezce metalowej, hehe, tylko jej kudłów brakuje długich:))) i jest straszna małpka - wciąż wszystko bacznie obserwuje i zaraz robi to samo - wczoraj powyciagala uschniete listki z donicy, bo ja tak robilam (tylko ona urwała jeszcze kilka zielonych, z gałązki;) );
i zaczyna wydawać nowe dźwięki, brzmi to jak mowa, tylko w jakimś innym, nieznanym języku:)

reklama
Adas tez sie rozgdał a najlepiej mu wychodzi tak, jak jedzie w wozku to ja do niego nawijam a on mi odpowiada tak co chwile
naśldauje tez kaszlenie nawet obcych osob
bardzo go rozśmiesza słow- ała
i tez tańczy szczegolnie w łozeczku - takie pogo z trzymanką
i w pionie coraz cześciej mu najwygodniej, po ścianach po meblach, stoi juz pewnie i to coraz dłuzej ale sam to ze dwa kroczki do czegoś na czym mozna się oprzeć

Dziewczyny czy wasze maluszki tez takie gadatliwe??Bo mnie już czasem głowa boli od jego gadaniny no nawija jak tylko oczy otworzy:dry: nawet jak je to musi coś tam bełkotac,nie żebym marudziła ale czasem ciszy mi brakuje!:baffled:
A no i Tomasz nam sie rozchodzil! próbuje już dalsze odległości pokonywac dziś już było 5 kroczków!Ależ to słodko wyglada:-D tylko że nie daje rady nagrać...

Dziś Franek próbował nasladować mój kaszel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-) Normalnie...naśladować!!! Rozumiecie kobietki!!!:-) Więc...myśli! Facet i myśli:-) To ci dopiero:-D

A mój facecik dziś w pewnym momencie spojrzał na mnie tak:

KXfx66I9gT5AobFbTX.jpg

Trwało to chwile, lecz...chwilo trwaj:-)
Wygląda na to, że pierwsze efekty turnusu się pojawiają..:-)

Potem zaczęłam z krasnalem ćwiczenia - zabawy i ... w pozycji, w której jeszcze przed turnusem po 2 sekundach leciał na pyszczek wytrzymał z pół minuty!!!!!!:-) Bez niczyjej pomocy! Czekał az zrobie zdjęcie i dopiero potem mu się łapki i nóżki rozjechały;-) Oczywiście te nóżki to ja musiałam podgiąć - jedno z ćwiczeń. Taki podpór przed turnusem Franuś miał tylko na wałku a teraz... :-)Dumna jestem z krasnala jakniewiemco :-)
yVE4baHgGdZYJrQbfX.jpg

Ostatnia edycja:
Franio brawo!!! a że mysli - niech nikt nie próbuje w to watpić!!!
i widze Aga że macie gasienice gawedziarke na która się czaje na roczek, warto wg Ciebie?

Baśka, gawędzirkę Franio dostał od nas na roczek (kupiona na allegro za jakieś 80 zł plus przesyłka - wyszło 90kilka, w sklepie 130-160:wściekła/y:). Kupilismy, bo pewna mama na turnusie powiedziała mi, że jej synek po wylewach 4 stopnia do mózgu (90% tkanki mózgowej uległo zniszczeniu..) nauczył się mówić pewne słowa tylko dzięki gawędziarce:) No i śpiewa razem z nią! Słyszałam sama:-) To była dla mnie najlepsza rekalama:-) Narazie Franka w gawędziarce najbardziej rajcuje...sznurek (kuźwa, gdybym była wiedziała to 10 metrów na roczek by dostał..;-):-)), ale czasem zdarza się mu już obracać plastikowe strony z obrazkami. Generalnie z fisher price to chyba najmniej trafiony szczeniaczek uczniaczek (był na turnusie - szkoda kasy). I wiem, że Franek dostanie od chrzestnej krzesełko uczydełko. Oj, chyba jeszcze trochę czasu minie zanim krasnal je przetestuje, ale mamy wczesniaków zachwycone, więc pewnie warto (dlatego podpowiedziałam chrzestnej - i tu znów allegro bezkonkurencyjne pod względem ceny - 150 zł, w sklepie min 100 zł drożej).

reklama
Do góry