reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

Kasia mój Adi też jeszcze nie chodzi :tak:
Raczkować też myślałam że nie będzie a tu nagle sobie zaczął.
A chodzi tylko przy meblach i to na krótko :-)
Spokojnie niedługo zacznie :-D

reklama
Przyznam się bez bicia, ze zawsze ten watek omijałam wielkim łukiem, zeby się...nie dołować. Ale dziś i ja chciałabym się podzielić z Wami nasza radością ogromną:-) Franulka zrobił nam i sobie oooogromny prezent na 11 miesięcy:-) Zobaczcie w jakiej pozycji wytrzymał jakieś pół minuty!!!!:-):-):-)

F7JKOaqzbcQuJ24uSX.jpg

Oczywiście trzeba mu pomóc usiąść i podeprzeć się łapkami, ale utrzymuje ciężar ciała!!!! Rozumiecie kobietki kochane!!!! Normalnie...brak mi słów by opisac naszą radość:-)
Franio,jestes wielki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)

Moja Karolcia zaczela sama wstawac,juz jakis czas temu,czasem stoi sama chwile ale jeszcze nie chodzi samodzielnie...przy kanapie to nawet iega...hi,hi....
Nauczyla sie wchodzis do Gosi na łozko,bo jest nizsze , ale zejsc jeszcze sama nie potrafi,wiec jej tam staram sie nie wpuszczac,jak nie mam jej na oku....
Mowic tez malo mowi,tylko tata,baba....a mama to jak placze....

Ostatnia edycja:
Kasia, Tomasz za kilka dni rok skończy, a tez jeszcze sam nie drepta.
Owszem, raczkuje z pędkością światła (a zaczął na tyle późno, że myślałam, że ten etap nas ominie), i pięknie chodzi przy meblach.
No ale tak, jak mówię- sam jeszcze nie chodzi, i jakoś nie mam parcia na to, żeby przed końcem roczku zaczął. Sam zdecyduje, kiedy się "puścić" hihi :)

Wy tak tu gadacie, że nasz sierpniowy wątek omijacie, a ja z ciekawości na osiągnięcia lipcowych brzdąców wlazłam (w końcu Tomasz to lipcowe sierpniątko :p), i juz w ogóle powinnam się załamać! Tam co poniektóre dzieciaczki, szczególnie dziewczynki, są na takim etapie rozwoju, że możnaby pomyśeć, że się w maju a nie lipcu urodziły... :szok: i już większość z nich samodzielnie chodzi. Więc to chyba ja powinnam się martwic, że u nas inne tempo rozwoju jest... :/ ale co tam, to nie wyścig żaden, więc póki co cierpliwie czekam :)

Ale mnie nie chodzi o to ze on jeszcze nie chodzi, tylko kazde z sierpniat wlasnie raczkuje z predkoscia swiatla, wstaje samo a u nas cisza

Kasia :-) kuzyn Moni w ogole jeszcze nie raczkuje ani nie wstaje... jest od mojej mlodej rowno 2 tyg. mlodszy...

ale dla wlasnego spokoju mozesz pogadac z lekarzem - moze w okolicy masz jakiegos rehabilitanta zeby ocenil Miłoszka???

Kasia bo Miłoszek zbiera siły,a ja ci mówie,że lada moment i on wszytsko załapie i jeszcze bedziesz mówiła,ze za nim nie nadąrzasz zobaczysz

Kasia :-) kuzyn Moni w ogole jeszcze nie raczkuje ani nie wstaje... jest od mojej mlodej rowno 2 tyg. mlodszy...

ale dla wlasnego spokoju mozesz pogadac z lekarzem - moze w okolicy masz jakiegos rehabilitanta zeby ocenil Miłoszka???
U nas w przychodni wychodza z zalozenie ze jesli poltora roczne dziecko nie chodzi to mozna zaczac sie martwic

Ale mnie nie chodzi o to ze on jeszcze nie chodzi, tylko kazde z sierpniat wlasnie raczkuje z predkoscia swiatla, wstaje samo a u nas cisza

Kasiu u mnie Jagoda zaczęła raczkować i wstawać na dzień matki, czyli mając mniej więcej tyle co Miłoszek, więc się nie martw, jeszcze jest w normie, albo mamy obie leniwców nienormalnych.. Zobaczysz jak załapie będziesz musiała wszędzie w domu bramki i zapory instalować.

reklama
MOje dziecko obraziłao sie na mnie i dzis zaczeło na dobre raczkowac robi to co prawda jak Tomus Malinki jak mi sie uda to nagram, no w koncu duma mnie rozpiera!!

Do góry