reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

1 zdjecie 16.11.2009 3 miesiace i tydzien
2. zdjecie 3 dni temu
3. zdjecie 5 miesiecy i 3 dni 12.01.10

Załączniki

• DSC04143-1.jpg
    DSC04143-1.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC05257.jpg
    DSC05257.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Wow :szok::szok::szok:
Dzięki Dziewczyny :-D:-D
Super już stoją Wasze Maluchy, nie wiedziałam że tak się już da że tak powiem :-p
Synuś moniki z to już całkiem sam stoi :szok::szok::szok::szok:

no, ja tez jestem pelna podziwu. Mojemu synkowi jeszcze daleko do samodzielnego stania...

Ja jak mojego trzymałam na rękach to zbliżyłam Go do podłogi to nawet nie było mowy o staniu, od razu nóżki zginał :-p

no, ja tez jestem pelna podziwu. Mojemu synkowi jeszcze daleko do samodzielnego stania...
No ja tez jestem pod wrazeniem synka Moniki.....:szok:
Mojej Karoli.....tez jeszcze daleko do takiego etapu stania....
Czasem jak ja trzymam to sie oprze na nogach na chwile,ale nie czajkowska o co biega i siada...he,he.....

Oj sprawne te Wasze dzieciaczki sprawne:tak: Mojemu leniuszkowi to baaardzo dużo brakuje do takich akrobacji;-) Ale mi to jest akurat na rękę - mogę go jeszcze spokojnie zostawić na macie (chociaż już się kręci w kółko i próbuje pełzać do tyłu ale to jeszcze takie nieporadne jest:sorry2:).

Ja jak mojego trzymałam na rękach to zbliżyłam Go do podłogi to nawet nie było mowy o staniu, od razu nóżki zginał :-p
Maja też na początku od razu zginała nóżki w kolanach, a później zaczęła je "blokować " w kolanach, czyli stać sztywno, tylko zazwyczaj kuperek wypina do tyłu, nie stoi całkiem prosto :-) co do tego stawania to ja też nie przesadzam, chciałam zobaczyć czy się uda i się udało :tak::-)

o kurcze - synek moniki z po prostu sam stoi??? wow...
moja jeszcze nie kuma o co chodzi, ale nawet jej nie daję okazji do ćwiczeń, bo jej tak nie stawiam; aż tak mi się nie spieszy;

reklama
o wow!
pare razy aż oglądałam zdjecia synka Moniki bo nie dowierzałam własnym oczom!nie wiedziałam że takie maluchy mogą juz stac. My nie stawiamy i Zosia też o tym nie myśli. Moja mama czasem bierze Zosie pod rączki i udają że chodzą :) -tzn. stopy Zosi delikatnie muskają podłoge:) i wszyscy mają radoche:)
My jesteśmy na etapie siadania- Zosia siedzi w miare sztywno. Jeszcze czasem się przewróci np. jak za bardzo chce sięgnać po zabawkę, ale ogólnie z każdym dniem coraz to lepiej:) No a przekręca sie już perfekcyjne :) nawet misiek pod udkiem jej nie przeszkadza

Do góry