reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

u nas coraz lepiej z niekapkiem,moze uda się wogóle nie podać butelki,
Kalinka jakis czas temu mowiła babaaa mamaaa- ale tylko w złości, a teraz zamilkła :) za to zaczyna sie podnosić, chce na nogi mimo że jeszcze nie siedzi za dobrze... a uparta jest jak osioł :)

reklama
moja Naduśka ładnie siedzi z podparciem, ale na razie tylko to, bo mały leniuszek z niej, jak ją kładę na brzuszek to się złości i nie chce się obrócić:-( a kubek niekapek traktuje jak zabawkę:dry:

To i Ja sie pochwale nowymi umiejetnosciami Gabrysia. Od 2 tygodni, ladnie sie podciaga do siedzenia i.. sam siedzi (nie podpieram go niczym) i potrafi wytrzymac tak 5 min. A jak juz siedzi i trzyma moje palce to rwie sie do stania i potrafi tak podciagnac sie i stanac na kilka sekund (oczywiscie nic na sile i nie na dlugo bo na to przyjdzie czas a na razie jest za wczesnie). Z przewracaniem sie tez jest leniwy i sie nie kwapi, ale lubi bawic sie na brzuszku wiec sie nie martwie, przyjdzie jego czas :)

Bastian dzis sam usiadl z pleckow...jestem w szoku wielkim. Gosc za 3 dni konczy pol roku ...
Uwielbia stac. Stoi oparty o szczebelki lozeczka i wpatruje sie w okno...obserwuje golebie w ogrodzie...

Jeny w szoku jestem że Wasze Dzieci juz nawet choć na chwilkę stoją :szok:
Adrianek nawet jeszcze sam nie usiądzie a i z moją pomocą to równowagi nie umie utrzymać :baffled:
Czy to normalne??
Czy może już powinien sam siedziec??

Moja też jeszcze sama nie siedzi. Kiedy chwytam ją za rączki to ładnie sama się podciąga, ale jak już siedzi to tak kiwa główką jak stara babinka i sama się nie utrzyma:-D
Karincia każde dziecko jest inne, jedne mają siłę żeby usiedzieć samodzielnie innym przychodzi to trochę dłużej. Ale nie ma czym się martwić i na nasze przyjdzie pora ;-)

reklama
Maja stoi chwilę sama oparta o brzeg łóżka, bez przytrzymywania :tak:
Maja przytrzymywana za ręce podciąga się z pozycji leżącej, i mam pytanie-czy ona z pozycji leżącej sama usiądzie? tzn kiedyś na pewno tylko kiedy? czy to będzie etap przed samodzielnym siedzeniem?
namieszałam trochę :baffled:

Do góry