reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowa fura czyli przesiadamy sie do spacerówki

Pati mnie sie wydaje ze wersja spacerowa to tak do 1,5 roku rzeczywiscie jest bezuzyteczna ale potem to wydaje mi sie ze bedzie ok no bo wkoncu starsze maluchy raczej juz nie spia na spacerkach i dluzsze siedzenie im nie szkodzi:-)

reklama
A ja wlasnie dosc czesto wlasnie w zappach widze starsze spiace dzieci np.w centrach handowych i wtedy mi ich zal bo musza na siedzaco spac:-):-(

własnie mi ostatnio koleżanka odradziła parasolkę... kurcze a ja już się tak napaliłam.... Własnie twierdziłą ze dziecku w nimnie wygodnie - ale ja chce kupić taki nie na spacery tylko na wyprawy do lekarza i do sklepu - nie mam siły tachać tego gruchota mojego cieżkiego.

taki:

i nawet znalazłam promocje na niego:
Wózek parasolka

Bebe Confort Viva

Opis:
Wózek typu parasolka. Bardzo lekki. Bardzo małe wymiary po złożeniu. Podwójne, średniej wielkości koła piankowe. Przednie, koła skrętne z możliwością blokowania skrętności. Siedzisko zamontowane na stałe przodem do kierunku jazdy. Oparcie siedziska rozkłada się do pozycji leżącej. Pięciopunktowe szelki bezpieczeństwa. W zestawie, budka siatkowy kosz na zakupy i osłona przeciwdeszczowa. Bez okrycia na nóżki.

Dane techniczne:
Waga: 6,6 kg
Wymiary: D 84 x S58 x W92-101 cm
Wymiary po złożeniu: D 26 x S30 x W92 cm
Średnica kół przednich: 16,5 cm
Średnica kół tylnych: 18,5 cm
Cena promocyjna
PLN 369.00

Głuszku, z tego co słyszałam, to odradza się parasolki ze względu na to, że nie można zmieniać położenia oparcia. Ale widzę, że w tej, którą wybrałaś, jest taka możliwość, więc skoro Ci się podoba i jest Ci potrzebna, to ja bym na Twoim miejscu kupiła...

A my kupujemy nie spacerówkę, a nosidełko turystyczne :-) Wiosna idzie i na pewno często będziemy spacerować po lesie, góreczkach i stąd ten zakup. Na swój wózek nie mogę narzekać, ale maluch na plecach jest chyba w takich sytuacjach wygodniejszą opcją ;-)

My już swój mamy zamówiony i normalnie musimy ściągać go z Częstochowy bo w mojej szanownej mieścinie nie ma nowej kolekcji tylko zeszłoroczna, która nam się nie podoba ze względu na kolorystykę i jakość materiału. Na szczęście kupi go Oli chrzestna i nam wyśle no i tak wyszło, że chyba nam go sprezentuje, bo jak prosiliśmy o numer konta, żeby jej kasę wysłać to się zaczęła wykręcać. No jak znam ciocię to pewnie tak zrobi. No i tam kupujemy go taniej niż u nas.

Przetestuję go w weekend w Zakopanym to dam wam znać jak się takie cudo sprawuje. Myślę, że zwłaszcza Głuszek będzie ciekawa bo są w zasadzie bardzo podobne konstrukcyjnie.

Basia, zauważyłam, że Wy często do Zakopca jeździcie! Macie tam jakąś rodzinę? Gdzie nocujecie? Gdzie chodzicie z Olką?
Uwielbiam Tatry, stąd tyle pytań:laugh2:

reklama
My też już przesiedliśmy się do spacerówki.Wózek Martynka oddiedziczyła po siostrze :tak: więc już sprawdzony wygodny ,oparcie do obniżania całkowicie więc mała w nim dobrze śpi,pasy ale nie pięciopunktowe jak mała będzie siedzieć to na szelkach będzie.Ogólnie wózek cacy bo też jest lekki.Może nie taki wypasiony jaki bym chciała mieć ale jest oki.Mam też jeszcze po Roksanie wózek sportowy ale on odpada bo jest strasznie ciężki.Pozdrawiam :-)

Do góry