reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnikowe sprawy

Ostatnio byla u nas znajoma z coreczka i to ona mi powiedziala, ze sa rozne nocniki:confused:
Te dla chlopcow sa niby wyzsze z przodu, zeby siusiak nie wypadal:confused:
Szczerze mowiac - nawet nie wiedzialam o tym, dlatego napisalam z pytaniem do was, czy cos o tym wiecie.
Musze sie przejsc do jakiegos sklepu i zapytac, jakby to byla prawda no to kupie Kubie meski nocnik:-):-):-)

reklama
Mamokubusia, z ciekawości poszukałam na necie i ponoć dla chłopców dobre są takie nocniczki :
CHICCO Nocnik wysoki różowy lub biały NOWY (545246024) - Aukcje internetowe Allegro

545247640

nie jest może specjalnie zaznaczone, że to dla chłopca, ale faktycznie mają wysoki przód :tak:

Faktycznie, wyższy niż ten, który mamy w domu:tak:
A ja mialam przejsc sie do sklepu i sprawdzic i w koncu nie po drodze mi bylo:zawstydzona/y:
W kazdym badz razie, dostalam maila od znajonej z Irlandii, ktora uczy wlasnie korzystac z nocnika swojego 3,5letniego (!!!) syna i rzeczywiscie kupila jakis tam super wybajerzony nocnik, wysoki - dla chlopca.
Jakos sobie nie wyobrazam jak prawie - 4-latek ma sie zalatwic na nocniku, na ktorym sadza sie kilkumiesieczne niemowlaki:confused::confused::confused:
Ale to tylko taka dygresja:-p

i u mnie w tych sprawach nareszcie jakis postęp. jak założę lili zwykłe gatki to potrafi zawołać siusiu i pupa /tak na kupę:-D/ z czego jestem mega dumna. raz zdarzyła jej się wpadka i mialam zasiusiane całe łoże:(....muszę co prawda przypominać i namawiać ale lepiej nam to wychodzi. gorzej jak gdzieś wychodzimy i zakładamy pieluchomajty, mało wtedy mówi aczkolwiek wysadzam ją raz na jakiś czas. ciekawe tylko jak jutro pojdę do pracy to pewnie wszystko pójdzie na marne:confused:

JUPI!!!Lila wreszcie woła na nocnik!!!od soboty już wołała ale jeszcze w pampie chodzila, a dziś cały czas w gatkch...tylko na mieście byla w pampie podobno...no i na noc jej zakładamy. ale bardzo się cieszę bo juz dawno nam się nie zdarzyla wpadka:)

WITAM! Zakupilam "meski nocnik", wyzszy niz ten poprzedni, bez bajerow. Kuba jest zachwycony, od razu wyprobowal... i super, nic sie nie wylalo! Jak sikal na tamten stary to musilam go pilnowac a teraz:happy:. Super.
Zaczynam sie zastanawiac kiedy sprobowac wyjsc na dwor z Kuba bez pieluchy? Ktos ma juz take doswiadczenia? Myle, ze jak sie troche ociepli (a juz dzis jest swietna pogoda) to sprobuje wyjsc na pol godzinki, sprawdze czy bedzie wolal i czy wytrzyma do powrotu;-)

A u nas wreszcie zaświeciło słońce w tej sprawie :rofl2: Wczoraj wróciłyśmy z podwórka, a pielucha sucha. To ja Martynę na nocnik, aona siedzi i nic i w pewnym momencie taką zdziwioną minę zrobiła :sorry:. Ja jej pyam czy siusiu leci, a ona zajrzała do nocnika taka zaskoczona. Potem uroczyste wylanie, buziaki i gratulacje. A dziś rano zdjęłam pieluchę po nocy i przed spacerem mówię żeby siadła na nocnik. Chwilę posiedziła i zeszła. Za jakieś pięć minut patrzy na mnie "idzie" zdjęła rajstopy i ślicznie zrobiła do nocniczka :rofl2::rofl2::rofl2: Tak myślałam, że jak choć raz uda jej się takie normalne siusiu zrobić to będzie łatwiej i chyba zakumała. Daj Boże!!!

reklama
Do góry