magdulichaa
Zaangażowana w BB
A można wiedzieć, czym autorka tej książeczki argumentuje to, by dziecko do ukończenia 3 roku spało w pampersie?Co do nocy...to nam się nie spieszy bo śpi calą noc - autorka pisze że do ukończenia 3-ciego roku życia odradza spanie bez pieluchy, nie bardzo mi się też widzi żeby mi po nocach wędrówki robił do nocnika a potem nie mógł zasnąć
poza tym każde dziecko jest inne, jedno szybciej zrezygnuje z nocnej pieluchy inne trochę później, znam dzieci, które kończą 4 lata i śpią w pampersie, dla mnie to jest nie do przyjęcia !!! a znam i takie dzieci, które mają 2 latka i sypiają bez pampersa,
dla przykładu moja najstarsza córka podobnie jak syn, po skończeniu 2 lat (dokładnie 2 lata i 2 miesiące) przestała sypiać w pampersie, były może 3 "wpadki", ale ONA NIE SIKA W NOCY, po prostu nie budzi się w nocy na sikanie, podobnie syn, chociaż jemu się zdarza obudzić w nocy, wysikać się i położyć spać, gdyby nie to , że świeci światło w łazience, to w ogóle bym nie wiedziała, że w nocy wstawał na siku!