reklama
Dzięki! Tak się cieszę. Dzisiaj żadnej wpadki nie było. Sama siadała i wołała. No właśnie na noc jeszcze jej nie zdejmę pieluszki, bo ostatnio są zasikane, a był moment, że budziła się z prawie suchą. Mi trudno z kolei zmobilizować się do wysadzenia jej po nocy.
No to zostanie jeszcze "tami", czyli wstrętny smoczek, z którym mamy już dwie porażki za sobą
No to zostanie jeszcze "tami", czyli wstrętny smoczek, z którym mamy już dwie porażki za sobą
Jakieś dwa dni temu Młode bez pamka latało i ślicznie siku na nocnik zrobiło, podeszło do niego i stanąwszy okrakiem nasiusiało.
No i postanowiłam kuć żelazo póki gorace i dziś mu majtasy założyłam i tak latał po domu. No i znowu kucnął nad nocnikiem i cisnaął, zaraz zdjeliśmy mu majtasy i zrobił kupke.Ponieważ ewidentnie majtasy mu przeszkadzają, pusciliśmy go bez żeby zobaczyć co sie będzie działo.No i dziecie znowu staneło nad nocniczkiem i nasiusiało.Njawspanialsze jest to,ze my w ogóle go nie pytamy czy chce siusiu, on biega i sam sika na nocnik.Trzymajcie kciuki zeby szło tak dalej
No i postanowiłam kuć żelazo póki gorace i dziś mu majtasy założyłam i tak latał po domu. No i znowu kucnął nad nocnikiem i cisnaął, zaraz zdjeliśmy mu majtasy i zrobił kupke.Ponieważ ewidentnie majtasy mu przeszkadzają, pusciliśmy go bez żeby zobaczyć co sie będzie działo.No i dziecie znowu staneło nad nocniczkiem i nasiusiało.Njawspanialsze jest to,ze my w ogóle go nie pytamy czy chce siusiu, on biega i sam sika na nocnik.Trzymajcie kciuki zeby szło tak dalej
M
maja33
Gość
Kasia -gratulacje dla Martynki juz z gorki bedzie dobrze jej idzie:-)
Anii-u was tez pieknie gratuluje
Bodzinka-hahha ale sie usmialam no pewnie co bedzie rodzicow zamecal jak sam wie co robic:-)
Anii-u was tez pieknie gratuluje
Bodzinka-hahha ale sie usmialam no pewnie co bedzie rodzicow zamecal jak sam wie co robic:-)
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Gratki dla wszystkich nocnikujących
Chyba tylko Oliwka ciągle z pampkiem :-( Nie wiem, jak ją tego oduczyć Jak zmieniam jej pampersa i pytam gdzie się robi siku i kupkę to pięknie mówi, że w łazience, ale jakoś się nie kwapi, żeby tam robić
Jedyna nadzieja w tym, że teraz, jak już będzie ciepło, to będzie częściej latać bez pampka i w końcu się nauczy Fajnie by było, jakby do szkoły szła już bez pampersa
Chyba tylko Oliwka ciągle z pampkiem :-( Nie wiem, jak ją tego oduczyć Jak zmieniam jej pampersa i pytam gdzie się robi siku i kupkę to pięknie mówi, że w łazience, ale jakoś się nie kwapi, żeby tam robić
Jedyna nadzieja w tym, że teraz, jak już będzie ciepło, to będzie częściej latać bez pampka i w końcu się nauczy Fajnie by było, jakby do szkoły szła już bez pampersa
Inna nie tylko Oliwka bo Zuzia tez ciągle na pampkach, próbowałam nawet tetry żeby czuła dyskomfort ale jej to nie ruszało a ja miałam tylko kupe prania i też wie gdzie i co sie robi ale jakos sie nie kwapi do robienia na nocnik a jak juz ja przycisnę to woła po zrobieniu w majty
pocieszam sie że jak będzie ciepło to załapie
pocieszam sie że jak będzie ciepło to załapie
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Bara, marne to pocieszenie ;-) ale dobrze, że nie jestem sama z tym problemem
Ja myślałam, że jak Oliwka pójdzie do przedszkola, to się szybko nauczy, ale okazało się, że panie wolą jej zmienić pampersa, niż przypilnować
Poza tym ja jestem w pracy do 16 i ciężko małej pilnować
Ale teraz jak już jest piękna pogoda, nie odpuszczę... Teściowej powiem, dam jej ciuchy na zmianę, po południu żadnego pampka aż się nauczy
Ja myślałam, że jak Oliwka pójdzie do przedszkola, to się szybko nauczy, ale okazało się, że panie wolą jej zmienić pampersa, niż przypilnować
Poza tym ja jestem w pracy do 16 i ciężko małej pilnować
Ale teraz jak już jest piękna pogoda, nie odpuszczę... Teściowej powiem, dam jej ciuchy na zmianę, po południu żadnego pampka aż się nauczy
Cynamonka
Fanka BB :)
Inna u nas to samo, Kuba wszystko wie a wali w pampka. Od wczoraj chodzi w majtkach i ni emielismy wpadki, bo go wysadzam co pol godziny i co chwila pytam. Rzecz w tym zeby sam mowil, a tego nie robi. Wczoraj sie na niego zezloscilam, bo zrobil kupe w pampersa, choc juz wolal. Mama nadzieje ze intensywny trening szybko pozwoli nam sie z tym uporac. Przycisne go.
mimian
Fanka BB :)
to jeszcze nie jest u was tak żle mój w lutym 3 lata skończył i dalej sika w pampersy i w tamtym roku przechodził prawie całe lato bez niego i nic już nie wiem co robić bo raz woła albo sam idzie sikać a raz nasika w majty.
reklama
Bodzinko gratulacje dla Karolka!!! A Martyna też praktycznie nie mówi, że chce tylko ja patrzę a ona na nocniku siedzi. Czasem przybiegnie jak nie ma nocnika pod ręką, bo następny krok, to toaleta, bo nie chce usiąść. A jak ma pieluchę, to nie zawoła tylko leje.
Inna, Bara, Cynamonka u nas sprawy posunęły się do przodu jak Martyna sama zrobiła siku na nocnik i skojarzyła. Wysadzanie co pół godziny, pytanie i rozmowy nie przyniosły takiego efektu jak konkretna sytuacja.
Inna, Bara, Cynamonka u nas sprawy posunęły się do przodu jak Martyna sama zrobiła siku na nocnik i skojarzyła. Wysadzanie co pół godziny, pytanie i rozmowy nie przyniosły takiego efektu jak konkretna sytuacja.
Podziel się: