reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

no to super hehe

u na stez jakby malusieńki postęp bo 2 razy siuśki w majteczki!! i bez awantur żadnych, zrobił mowił ojoj i pokazywal na kałuże a póxniej jak slziśmy do biedronki, ząlożyłam mu pieluszkę a on znow ojoj złapał sie za siusiaka i patrz na podloge i kaluzy szuka taki zdziwiony mowi "nieee" :D ale przed drzemką już byłzmęczony marudził, miotal się pytam czy chce pieluszkę on ze tak, zalozyłam i po chwili była pełniuteńka. Nic, małymi kkroczkami. Grnt by se nie stresowąl. Na dworze u lepiej idzie, nie mysli o tym. Dla mnie ważne by wogole sikal w majtki, bez stresu

reklama
Kilololku - tak mi przyszlo do glowy, ze moze by tak pokombinowac z tą pielucha i nocnikiem, nie wiem np ze pieluche zakladamy tylko jak siedzimy na nocniku, albo polozyc pieluche na dnie nocnika, bo widać że mały umie juz zapanowac nad tym, wie ze mu sie chce, tylko nie wie co z tym zrobic. Moze takby sie przełamał i za jakis czas robił do nocnika bez pieluchy. A wybierał sobie sam nocnik w sklepie? Czasem to dzieci przekonuje.

U nas kupa juz od ponad miesiaca na nocnik albo kibelek w zależności od zachcianki synka. Julek nie mówi tylko przebiera nóżkami, czasem pokazuje na tyłek, albo sam sobie siada na nocnik.(raz sie nawet na sedes wgramolił, dobrze ze do łazienki wpadłam bo bym go musiała wyciągać ze środka) Ale siku to nadal porażka, sika gdzie popadnie a potem jeszcze jak nie zauważe to potrafi sie w kałuży pobawić:baffled: Ale jak zaczyna robic przy mnie to krzycze STOP, i biegne z nim na nocnik, i tam dokańcza.

O przepraszam że nie ten post zaczepiłam.
W tym nocniku środek jest wyjmowany tak niefortunnie że łaczenie odbija się na nóżkach i pupie.Może nawet przyszczypywać.

kilolku super!!! co za postęp extra

Ja dzisiaj kupilam naklejki bo magnesow nie dostałam. Pawel sie cieszy dostaje po każdym siku do nocnika i sobie przykleja :)
Teraz zostalo nam opanowanie siku w "gościach" w samochodzie, to miejsca w ktorym zakladam pieluche, ale czesto pawel sie irytuje i zatrzymuje samochod domyslajac sie że chce siku i robi, jesli zdarzy mu się "popuścić" w pampersa to jest cały wystraszony. Dlatego chcę go zachęcić czymś żeby to nasza wspólna komunikacja była bardziej dosłowna niż jest :-p:laugh2::-p kumacie?

u nas nakladka na wc jest niezbyt dobrym zakupem bo ola wcale jej niechce a jak potem ja ide czy ktos tosie buntuje ze i my mamy sobie ja zakładac wiec niesprawdziła sie a wogóle niechce na niej siadaczrzuca ja woli na duża bez nakładki i jeszcze na frajde jak jej musie trzymaj sie bo wpadniesz do kilama radoche ale u mnie niemaproblemu z siusianiem a kupka tezzaden problem by byla w wc wczoraj mailam wyzyte ze starszym synem w katowicach a jestem z tychow.na wizyte trzeba trzeba pójsc wiec zebrałam sie do autobusa i ruszylismy powiem ze przed wyjsciem kazałamsie jej odsiusiac zrobiła i poszlismy oczywiscie bez pampersa dojechalismy a autobus jedzie z 30 minut jak wyszlismy pytam sie czy chce siusiu nie nio toposzlismy do lekarza jak wyszlismy zrobilasiku na trawke w krzaczkach i wrócilismy do domku oczywiscie jak weszła to pierwsze siku bo wypiła po drodze całego kubusia pleja bo ona juz butelkie tez nieuzywa nio i powiem ze zadowolona jestem bo mam swiety spokuj z pampersami

kilolek jak Wam idzie????

Martolinka u was to pewnie już po pieluchach co?

Dziunka a ty jeszcze walczysz???

Anawawka jak tam 3latek??? trzymam mocno kciuki za jej odpieluchowanie

Mama Marcelek chory wiec u was pewnie w kratke

Laura u Was juz bez pieluchy

Gosiulej jak Kacper?

Kogo pominelam???

hehe Etna jaki wywiad środowiskowy :D

u nas w czasie choroby tylko jedna wpadka bo był tak słaby ze nie chciało mu sie leciec na nocnik ale bynajmniej elegancko zakomunikował "kupa" - którą zrobił w wlokąc sie na nocnik. Było to chyba w czwartek. A tak to elegancko robi cały czas bez taryfy ulgowej i bez wpadek.

reklama
Mama no bo nic tu sie nie chwalicie a ja ciekawska jestem.

Pawel dzisiaj ubral na noc wczorajszego pampersa :)))) caly dzien pieknie sie z mama komunikowal, moge byc dumna, ale ciagle jestem na posterunu teraz trzeba opanowac miejsca publiczne :p

Do góry