reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

Etna mamy taki sam tylko z kaczuchą i myślałam też o zmianie, bo wszystko leci do przodu jak się uda Jaśkowi usiąść na nim. Zapytam bratowej, bo lilka ma nieco inny kształt,otwór może nie jest większy ale bardziej podłużny. Muszę usadowić Jaśka na nim i zobaczymy.

U nas dzień tak rano po domu bieganie bez pieluchy jak zachciało się sku to poleciał po pieluszkę i wkładał miedzy nóżki żeby nasikać nakłoniłam jakoś zeby usiadł na nocnik i udało się. Później biegał w gatkach i zaczał krzyczeć siku jak już zaczął robić więc szybko gatki w dół i sikanie na stojąco do nocnika. Później na balkonie tak samo zaczął krzyczeć siku jak już zaczął robić mama nie zdążyła pobiec po nocnik więc obsikanie balkonu. Po spaniu południowym pielucha sucha, posadziłąm na nocnik czytał książkę i udało się. Na dworze wpadka obsikana zjeżdzalnia, ale zaczął sciągać sobie gatki. Wniosek mój taki, że jeszcze nie wyczuwa kiedy mu się chce tylko jak zaczyna sikać to wtedy alarm.
Wizja optymistyczna chyba idziemy ku lepszemu chociaż nocnik nadal nie jest ulubieńcem.

reklama
Pathanka u nas Marcel w pierwszy dzien wołał w momencie jak zaczynał sikac wiec nic nie trafiło d onocnika. na drugi dzien siku juz opanował i wszystko w nocniku oprócz kupy a na trzeci dzien wszystko w nocniku. Nie zniechęcaj sie i nie zakładaj mu juz pampka :D Zobaczysz z dnia na dzien bedzie lepiej jak posmakuje zycia z przewiewną pupcią bez peluchy. Dziewczyny, sie dzisiaj zastanawialam jak młody wytrzymałby w ten skwar w pampersie ;/ Jak dobrze ze robi na nocnik chociaz denerwujące jest to troszke dla mnie bo w domu co chwile chce siku i kupy [dzisiaj robił ją 12 razy po kawałeczku;/] - chyba z nudów, no ale jak idzie na dwór to potrafi ze 3 godz. trzymać aż wrócimy i spokojnie usiadzie na nocnik.

Ostatnia edycja:
pathanka DZIEKKI :)
bede czeac na wiesci

super ze twoj wola, moj robi to na migi ajjj, caly dzien nam sie udaje i jest ok, ale czekam aż zacznie normalnie wolac siku, na razie musze go obserwowac i lecimy na nocnik, czasami sam przyniesie, a jak kupa to puszcza baczki i spoglada na nocnik, albo ciagnie mnie do pokoju za reke gdzie jest nocnik, ale dalej musze sie domyslec że chodzi mu o nocnik a nie np zabawke. W łazience tak slabo mu idzie :(

Marcel mówi "sikam" albo "kupa" czasem na kupe tez powie "sikam" :) ale niewazne, wazne ze usiadzie na nocnik ;p
Czasem pierdy idą, mały czuje ze cos sie szykuje wiec idzie na nocnik......siedzi, siedzi... i wstaje. Zagląda a tam nic.... spogląda na mnie i mówi "oooo nie ma" lub "nie idzie" wtedy siada na nocnik, skupia sie bardziej i pluuuuum. Wstaje i mówi "śićnie" czyt. ślicznie :))
Takze fajnie ze Marcel mówi bo on nie daje poznac po sobie ze coś sie dzieje w tych sprawach

MAMA ja w ciągu dnia jedynie na spanie zakładam pampersa w sumie to podchodze do sikania na nocnik ze spokojem, a majtochy zakładam przede wszystkim ze względu na upały, żeby klejnoty się wietrzyły :) Mam nadzieje, że będzie tak jak piszesz, Jaśko też dosć dobrze komunikuje że siku ale narazie wtedy jak zaczyna sikać :)

ETANA jutro zbieram wywiad w sprawie nocnika.

U nas po nocce - jak i po każdym spaniu jest masakra :D Jeszcze nie ma 7 rano a ja juz myłam nocnik z 5 kup i 4 siuśków......[kupy normalne tylko robi na raty ;/]

Kikolek - wg niej nie naciskać, tłumaczyć itp. czasami mam te wszystkie nianie ochotę zakatrupić za mądre rady, teoria jest piękna, praktyka pokazuje że to nie jest takie proste.
U nas Hanka niestety posadzona zrobi albo i nie, a tak sama nic z siebie nie mówi.:wściekła/y:

no nie naciskam. Zaladam majciochy po domu ale jak zaczyna się denerwowawać i marudzić zmieniam na pieluchę. nie chcę mu jeszcze stresu dokładać. Moze malusieńkimi kroczkami się uda. I tak jest lepiej, bo jeszcze z 2 tygodnie temu nie polatałbyz gołą dupką.

reklama
kilolku masz racje, nie dokladaj mu stresu :) przyjdzie i na Niego pora, tak jak i na mojego:-D gonil do poludnia w majteczkach i raz usiadl na nocniczek ale w majtkach wlasnie i zrobil siusiu a jaki zadowolny, wstal i zdziwiony, ze majteczki mokre:-D

Do góry