reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

u nas nauka na razie bez zmian. Codziennie siadamy na nakladce zeby zrobic kupke. Dzis po raz drugi zawołał mama sisi i kupka poszła :) przy okazji siusiu tez było

reklama
ja dzisiaj pierwszy raz po długiej przewie posadziłam Alę na nocnik w czasie jak sama byłam rano w WC. Siedziała sobie grzecznie ze 3 minutki, ponoszę ją - a tam małe siku i mała kupka !! nieźle się dziwiłam i oczywiście bardzo pogratulowałam :)))
Zobaczymy czy to będzie powtarzalna sytuacja :)

Agrafka gratulacje :)

U nas niewiele sie zmieniło. Czasem mały zawoła , czesciej ja zauwazam i idziemy szybko na nakladke. Za rada mamy biore sie za nauke juz na amen jak tylko bedzie ciepło tak ,z e posiusiane majteczki to nie bedzie problem. :)

Ja juz nawet 3 pary majteczek mam, wiadomo ze jeszcze kilka musze dokupić ale te mi sie podobały :)) No i tez sie zabieram za to ale nie wielkich nadziei nie mam bo Marcel żadnej ale to na prawde zadnej ochoty i chęci nie ma na robienie na nocniku ;/ Owszem wie co do czego ale zrobić nie zrobi. Czasem sie bawi i pokazuje paluchem i woła sisi tu wiec go sadzam to on pokazuje na sedes i woła tu. Jak sie go pytam czy tam zrobi siusiu to on na to tak. Ale to tylko zabawa bo prawda taka ze nigdzie nie zrobi ;//////

konsultowałam z innymi mamami i zazwyczaj po 3-4 dniach dzieci juz wołały . Oczywiście jeszcze sie coś zdarzyło , ale trzeba się na to przygotowac . Ja mam na razie jedną parę , ale nastawiając się na zasikane majteczki to potrzeba ich sporo

Są fajne majtki trenigowe, przez które nie leje się siku na podłogę, ale dziecko ma właśnie mocno mokro i to czuje.

Asia przychodzi po południu z nocnikiem, każe sobie zdejmować pampersa, siada na nocnik, po czym po 5 sekundach wstaje i sika gdzie bądź:-D

reklama
o matko co za cena :!!!! a nie myslicie , ze jak tak po nogach bedzie ciekło to lepiej uczyc? Bo te majteczki maja jakis chłonny wkład i nie wiem , czy daja pożądny dyskomfort :)

Do góry