reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

Czytałam ze jednego siuśka np złapią i nie leje sie kałuża np na podwórku czy spacerku ale juz 2-3 siuś jest cieknący po nogach. Po prostu na tyle chłonne alby dość w jakims komforcie do ubikacji np w markecie kiedy nie chcemy dziecku juz pieluch zakłądać a nie chcemy tez totalnej wpadki i kałuży na srodku sklepu. Plus majtek takie ze są to majtki które do których przyzwyczajamy dziecko i nie ma powrotu do pieluch na dłuższe wyjścia. A to tez wazne zeby nie wracac do pieluch kiedy sie z nich zrezygnowało i nie robić dziecku mętliku w głowie, wiec takie majtki sa jakąs alternatywą, wyjściem. Ja juz nad nimi myślę. Mam okazje kupic 3 szt za połowe ceny, tylko że różowe - ale co tam pod gaciami nie widac a w domu róznicy mi to nie robi

Ostatnia edycja:
reklama
Iza , ale to nie sa pieluchy do nauki czystości? Ich zadanie jest w zasadzie takie jak pampersów a więc mają pochłaniać wilgoć.?

Tak, ale wszystko zależy od tego jak włożysz wkładkę - jeśli pod warstwę polaru to dziecko ma uczucie suchości. Ale jeśli położysz bez polaru, to dziecko ma kontakt ze stygnącym okładem z siuśków :-) czyli można regulować, czy ma mieć jak w pampku, czy ma czuć siuśki i się uczyć.

To fajne rozwiazanie :) widze , ze pieluchy Cie wciagneły :) moze teraz jakis mały szkrab sie pojawi :) trzeba kogos nosic i przewijaac :p

Kuzynka podpowiedziała mi inny patent tak nauczyła swoją dwójkę dzieciaków. OK.18 m-ca zaczęła sadzać na nocnik powiedzmy o godzinie 11 przed południem pierwszy raz nie nasikał posiedział z 5 min i ubrała na drugi dzień znowu o 11 siki były no to fanfary na 3 dzień znowu o 11 siku znowu na 7 synek sam około tej godziny biegł po nocnik i stopniowo dokładała kolejne godziny. Mówi, że minęlo 2 tyg i wtedy kiedy chciał siku to biegł po nocnik. Metode tą stosowała moja bratowa fakt późno bo lilka w maju kończy 2 latka, ale to jedną godzinę załapała szybko. Nie wiem czy to dobry sposob, bo to troche trseura ze chcesz czy nie chcesz musisz robić.
U nas dziś posiadówa była z 3 min z gołą pupcią sików nie było ale pampers był zasikany jak panicz wstanie to kolejna próba. Jak dziedział to śpiewal sobie sisisisisi.

reklama
Ja do nocnika jeszcze się na poważnie nie zabrałam, ale dziś Ala zaczęła sobie ściągać spodenki i ciągnąć za pieluchę więc pytam czy chce na nocniczek.
A ona "taaaak", no to posadziłam, sama siadłam na WC ;). Mówię "sisisisi", posiedziałyśmy z minutę, dałam małej kawałek papaieru (bo widzi, ze ja używam to ona też musi), wstajemy - a tam w nocniczku siuśki i papierek :))))

Do góry