reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

cześć,pamietacie mnie jeszcze?

mam do Was pytanko,czy wasze maluszki już siusiają do nocniczka? bo moja nie chce,jak tylko ją sadzam to zaczyna zabawe nim (więc ja odrazu chowam bo nei chce żeby kojarzyła nocnik z zabawką) a jak sadzam na nakładce kibelkowej to płacze.
może macie jakieś sposoby porady na sadzanie,
Emi jeszcze nie daje znać kiedy robi siusiu,czasami jak robi kupke to kuca w kąciku a jak chce ją szybko na nacnik to ucieka z placzem...co robić??pomocy

Sawi spokojnie, nasze dzieci są jeszcze malutkie, wiele mam zaczyna trening czystości dopiero jak dzieci mają po 1,5 roczku. Ja posadziłą Alę na arzie 2 razy na nocnik, raz na nakładkę na 2 minutki ale nie naciskam.

Zamierzam jeszcze poczytać o treningu czystosci i wybrać sobie jakąś metodę, ale przypuszczam ze najłatwiej bedzie jak zrobi się cieplej założyć małej same majteczki i puszczać tak po domu, zeby zaczęła zauważac że robi siku.
Z kupą moze byc gorze, bo Ala z tych dzieci które na pytanie "zrobiłąś kupę?" uciekają gdzie pieprz rośnie i nie chcą zmieniać pieluchy :/

reklama
tak tak mój tez nie robi do nocnika. Niby wie ze tam sie robi sisi a jak go wysadze i mówie ze zrobimy siku to on kiwa głowa i mówi nie nie nie i zwiewa. No cóz i na to przyjdzie odpowiednia pora :) A mój bąk własnie je drugą kanapke z szyneczką, jestem dumna jak paw :D nie moge sie otrzasnac z szoku ze juz gryzie wszystko!! :D az mi mówią ze przynudzam ale to na prawde ogromny sukces Marcela :) a jak zne to zwiewamy na dwór - jak nie wyjdziemy to mnie rozerwie :D taka piękna pogoda. Cóz kurze i podłogi muszą poczekać, nie uciekną. :D

Mówiłam że rano miałyśmy siuśka w nocniku? Asia była bardzo zaskoczona:tak:Od jutra zaczynamy, tylko nocnik do teściowej muszę kupić:tak:
W końcu młoda zajarzyła że na nocniku się nie jeździ ani na nim nie staje tylko się siura;-)

Dziś rano posadziłam Asię na nocnik a ta od razu wiedziała o co chodzi, cisnąć zaczęła, bąki szły takie że mało brakowało a Asia wyleciałaby w powietrze:-D zrobiła siusiu, kupy jednak nie, ale było blisko i nawet zła była ze ją z nocnika ściągam, wiec może chciala zrobić:dry:
W każdym razie teściowa od dziś też sadza Aśkę, mam wrażenie że trafiłam w TEN moment i pójdzie raz dwa:tak:

Ja się niedługo biorę za moje dwie panny... ojj ciężko będzie ze starszą, bo pieluchy nie chce, ale na dźwięk słowa nocnik i duży nocnik - tak mówię na kibelek - prawie ma spazmy i wrzeszczy nieeeeeee ...
Dziunka - gratki...

reklama
Do góry