reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocnikowanie

u nas oczywiscie rewelacji nie, tylko siku przed kąpielą, ale juz teraz widze, ze potrafi poczekac az usiadzie, bo do niedawna, lecial z nocnikiem i nie zdarzal nawet usiasc tylko lał po nogach, a teraz niesie sobie nocnik siada i dopiero sika!

reklama
No to wielki postęp u Garcjanka:tak:
Nadia siedzi na nocniczku przed kąpielą, a jak lata bez pampka to sika gdzie popadnie, kuzynki mówią na nią Nadia Dziurawe Wiaderko:rofl2: Normalnie latam za nią jak za szczeniaczkiem z mopem i wycieram.

Gratki dla siusiających dorosło :-D:-D:-D, Nikuś codziennie rano lata z gołym tyłkiem, póki nie ubieram go na dwór i co bite 15 minut muszę go zaprowadzić siusiu, bo jak nie to leje gdzie popadnie i potem się "chwali" :dry:. A dzisiaj to nawet nie było żadnej wpadki, to chyba też w ramach prezentu :-D.

Elma
cóż za określenie :-D:-D:-D:-D:-D.

U nas jakby znów krok do przodu, miałam zamiar nawet zabrać ją na spacer bez pampka, ale za duże ryzyko, więc zrezygnowałam. Dobrze, bo zlała go dokładnie.:baffled:

Właśnie weszłam do Emilki, bo długo nie mogła zasnąć, teraz śpi, ale ... ściągnęła sobie pamperka. Co to będzie :confused:

Właśnie weszłam do Emilki, bo długo nie mogła zasnąć, teraz śpi, ale ... ściągnęła sobie pamperka. Co to będzie :confused:

Hehehe!!;-) No to masz przerąbane!:tak:Nadia rozbierała mi się do golasa ostatnie 6 miesięcy i nie było na nią rady! Łóżko zasikane i obsrakane normalnie masakra, dopiero Oli wpadł na pomysł i taśmowaliśmy jej pieluchę taśmą klejącą:-p:rofl2:
Ostatnio śpi w pajacach z klapką na tyłku bo wszystko inne zdejmowała. Ostatnio jakby trochę lepiej mam nadzieję ze już z tego wyrasta. :dry:

Elma Ale sobie te kuzynki wymyśliły przezwisko dla Nadii :dry: Ta twoja mała nieźle pomysłowa jest :tak:;-):-D:-D:-D

I co było? Jakaś większa draka czy miłe zaskoczenie?

Witek potrafi nie sikać do nocnika i w pieluchę nawet do 5 godzin :szok::-D Ale potem jak nasika to pół nocnika :tak::-D:-D:-D:-D Chyba sama tyle bym zrobiła ;-)

Eeeeee nie nawet luzik, jak się obudziła popędziła na nocnik, więc bez draki się obyło.
U nas jest tak, że Emilka musi zasypiać z dostępem do pępka. Nie wiem, czemu, ale tak się nauczyła, dłubie se w nim i zasypia :-D:-D:-D:-D więc żadne pajace nie wchodzą w grę.

reklama
U nas nadal tylko siku przed spaniem, ale coraz bardziej rozumnie.
Wczoraj chyba nas sie cos nocnik zbuntowal (mamy taki wygrywajacy melodyjke jak cos do niego wpadnie), Gracjanek siedzi na nocniku a ja nic nie slysze, a on nagle wstaje i woła"jest!!!" i klaszcze w rączki, ja zdziwiona pytam sie, a zrobiłes siku, a on"tak" patrze i rzeczywiscie jest siku, moze nie bedzie tak zle z tym sikaniem :-)

Do góry