reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocnikowanie

reklama
Gratulacje dla Laury
Kurcze ja to musze sie wziąśc na powaznie za to odpieluchowywanie, ale nie mam kiedy. Wydaje mi sie ze Julka byłaby w stanie juz kontrolowac przynajmniej siku bo kupe wali w pampa. wczoraj jak przyszłam z pracy to zdjełam jej pampka i dwa razy sie wysikała do nocnika (ale musiałam ja sama pytac i sadzac - sama nie zawoła), trzeci raz poszło w gacie. Pozniej juz pampa trzeba byla na tyłek zakłądac bo przyszewdł tata i nadszedł czas wygłupów wiec zlała by mi sie pewnie 4 razy

ja chyba przestanę wchodzić na ten wątek, tylko się gorzej załamuję jak czytam jakie Wasze dzieciaki robią postępy. Bardzo Wam gratuluję, ale martwię się, że my cofnęliśmy się do punktu wyjścia. Fifi nawet nie chce siadać na nocnik......:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

ja pocichu się pochwalę, ze Fil już od tyg robi kupe w nocnik - jak zaczyna stękac, patrzy na mnie i mówi "mama puka" (na kupe mówi puka:-D), ja go sadzam i jest sruuuu. czasami mówi też sii i sadzam, to nasika. ale z kupą lepiej niz z sikaniem

Jeremi, jak mam pampka to ma w głębokim poważaniu zawołac, że chce siusiu .... ale jak lata w samych majteczkach to zawsze go uczulam ... pamiętaj, nie mam pampersa, jakbys chciał siusiu to zawołaj mamusię i szybko pobiegniemy na nocnik .... Generalnie woła ... Ale nie zawsze było tak różowo ... całe lato lał gdzie popadnie jak pies i wołał, że już jest mokro. Przekonało go pewne małe kłamstewko mamusi ... Nagadałam mu, że jak zrobi siusiu na nocnik to później wylejemy siuśki na nocnik i siuśki popłyną do morza (a nad morzem byliśmy na WAKACJACh i pamięta to jako cos fajnego), natomiast jeśli nasiusia do pieluszki to mówie że pieluszka zjadła siuśki i już nie bedą mogły popłynąc nad morze. ZADZIAŁAŁO :-D
A kupsko .... tylko w pieluchę ... no chyba, że jest u moich rodziców to razem z dziadkiem siedzą na tronach i wtedy a i owszem - zrobi do nocniczka ... a w domu nie ma szans ... dupcia odiśnięta a kupki niet ... po 10 min już w pieluszce :wściekła/y:

ja chyba przestanę wchodzić na ten wątek, tylko się gorzej załamuję jak czytam jakie Wasze dzieciaki robią postępy. Bardzo Wam gratuluję, ale martwię się, że my cofnęliśmy się do punktu wyjścia. Fifi nawet nie chce siadać na nocnik......:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Fogia tylko się nie poddawaj, przełom może nastąpić w każdej chwili.

Mariolka niezłe kłamstewko, ważne że działa.

Elu gratulacje dla Filipka.

Emilka też coraz częściej woła i jak tylko jest w domu to od razu ściąga pieluchę i nie chce jej na dupce, a jak gdzieś wychodzimy to woła pampelka i leci do komody po niego.

Fogia witam w klubie, Olcia jak jej robie bezpieluchowy dzień (tzn zakladam jej pieluszke ale taka podpaskowa przesiakajaca jak my zuywalismy po porodzie) to jak juz wreszcie laskawie usiadzie na nocniku (bo znowu ma z nim wojne) to nic nie zrobi a jak tylko podciagne majteczki to leje >< Chyba chce mnie zniechecic

Monia ja Julcie puszczalam w majteczkach i rajstopkach:tak: nocnik zawsze stał w zasięgu oka Julki, i co chwilke az do znudzenia powtarzałam jej że niema pieluszki,siusiu robi sie do nocniczka i czy chce siusiu:tak: pomogło od ok 1 miesiaca nieuzywam pieluszek w dzien:-) czasem cos tam sie przytrafi ale bardzo zadko:-D nawet kupson jest robiony na nocniczek:tak: i czasem nawet drzemka bez pieluszki i w łóżeczku sucho:tak::-D

Monia u nas zakladanie tetry sie nie sprawdzilo. :no: Lepiej same majty, bo sobie sam potrafi sciagnac i siada na nocnik. :tak:
Nie robi jeszcze do nocnika, ale jak Go puszcze w majtasach, to co chwilke siada i pare razy zrobil co mial do nocnika, a jak mial tetre to robil w nia. Nie ma znaczenia czy ma tetre czy pampersa, jak zrobi to wola i leci po czysta pieluche. :sorry2:
Ciekawe kiedy zawola zanim zrobi. :dry:

Dzięki wam za rady. Z tymi tetrami chyba dam se spokój. Muszę tylko teraz zacząć puszczać synka w majtach i rajstopkach. Może to podziała. Choć jak ostatnio pytam się np. czy chce pić to zawsze jest NIE, a po chwili wyciąga rękę po kubek. Na każde pytanie ostatnio jest NIE :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Brawa dla wszystkich zdolnych dzieci nocnikujących lub korzystających z ubikacji :tak::-D

Fogia, nie poddawaj się.

reklama
Do góry