reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocnikowanie

Oj, to szkoda :-( Wiem ile pracy trzeba włożyć by przekonać dziecko do nocnika i jeszcze by do niego coś chciało zrobić :tak: I tyle starań poszło na marne :confused: A nie możesz jakoś przekonać Fogia tej niani by jednak sadzała go na nocnik?

reklama
Ogłaszam wszem i wobec że moja gwiazdka Julcia dzis zrobiła pierwszą kupkę na nocniczek:tak::-) dziennie zużywamy średnio 2 pieluszki,mam nadzieje ze ograniczysie to do 1:tak:

gratulacje dla Julci, znow jestem pod wrazeniem!! u nas chyba jeszcze z rok minie zanim Niko zaczai...
ale dalej siada na nocnik(w ubraniu)jak zaczyna robic kupke tylko jak juz chce mu szybko sciagnac pampa i spodnie to ucieka:dry:

ja z duma zawiadamiam,ze posadzilam Laure wczoraj na ubikacje i ona z wielkim usmiechem na twarzy zrobila siku:-),wiec kupujemy wkladke na toalete i bedziemy probowac:tak:

U nas jak na razie cały czas pieluchy, ale chyba widzę światełko w tunelu. Aktualnie dwa dni w tygodniu zajmuję się trzyketnią dziewczynką i Marysia widzi że ona korzysta z toalety. I jak idziemy do ubikacji to młoda każe sobie zdjąć pieluchę i siada na nocnik. Niby tylko siedzi chwilkę, ale siedzi. A ostatnio każe sobie zakładać majtki na pieluchę i sie dziwi że są za małe. Może się przekona do nocnika

Agata to jest chyba najlepsza metoda, jak obserwuje u innych i sama chce usiasc:tak: musze tez jakiegos starszaka sciagnac do domu:-D:-D

Gratki dla Laurki!!:tak:chyba tez kupimy nakladke:-p

reklama
U nas tez ostatnio jakby maly postep wieczorem przed kapiela jak zdejmiemy pampka to razem siadamy i robimy siiii mama na kibelek a hubcio do nocnika i o dziwo to mu sie udalo wiec zobaczymy moze wreszcie do niego dociera do czego sluzy nocnik:tak::tak::tak::tak:

Do góry