reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocnikowanie

reklama
A u nas bylo juz (po wakacjach u tesciowej) pokazywanie w trakcie robienia, ale niestety to zaniedbalam i znowu nie pokazuje juz nawet ze robi. Od dzisiaj puszczam ja w samych gatkach i spodenkach po domu, duzo prania ale przynajmniej moze znowu nauczy siepokazywac ze robi bo bedzie czula:/
Gratki dla nocnikujacych. Tak mysle moze rzeczywiscie nakladka na kibelek jest dobrym pomyslem.;)

Ja się zastanawiam, czy zakładać Witkowi pieluchę tetrową jak jest w domu. Może jak poczuje, że rob siusiu i ma przez moment mokro to zacznie wołać :confused: Co wy na to?

mi by się nie chciało prać:-D
wolałabym już zakladac same majteczki;-)

daj znac w kazdym razie jak poszlo i czy skutkuje

Monia ja Julcie puszczalam w majteczkach i rajstopkach:tak: nocnik zawsze stał w zasięgu oka Julki, i co chwilke az do znudzenia powtarzałam jej że niema pieluszki,siusiu robi sie do nocniczka i czy chce siusiu:tak: pomogło od ok 1 miesiaca nieuzywam pieluszek w dzien:-) czasem cos tam sie przytrafi ale bardzo zadko:-D nawet kupson jest robiony na nocniczek:tak: i czasem nawet drzemka bez pieluszki i w łóżeczku sucho:tak::-D

Monia u nas zakladanie tetry sie nie sprawdzilo. :no: Lepiej same majty, bo sobie sam potrafi sciagnac i siada na nocnik. :tak:
Nie robi jeszcze do nocnika, ale jak Go puszcze w majtasach, to co chwilke siada i pare razy zrobil co mial do nocnika, a jak mial tetre to robil w nia. Nie ma znaczenia czy ma tetre czy pampersa, jak zrobi to wola i leci po czysta pieluche. :sorry2:
Ciekawe kiedy zawola zanim zrobi. :dry:

U nas też ciągle bez większych zmian. Nocnik jest ok, rano obowiązkowo walenie i sikanie w nocnik, ale jak ją puszczam w samych majtasach, to też nie zawsze woła. Zwykle po fakcie, mówi SIKAŁAM
Gdybym była w domu i miała więcej czasu, to pewnie poszłoby szybciej

Ja się zastanawiam, czy zakładać Witkowi pieluchę tetrową jak jest w domu. Może jak poczuje, że rob siusiu i ma przez moment mokro to zacznie wołać :confused: Co wy na to?
u nas ani tatra ani same majtki raczej niewilee dają i wcele jej nie przeszkadza to ze mam mokre gacie. Jak sie zleje w portki tak ze az kałauza na podłodze jest to biegnie po papier albo reczniki papierowe i sciera. Jak ja posadze na nocnik to zwykle wysika sie, ale zeby wołac to nie ma mowy

reklama
ja dumnie melduje ,ze wczoraj zaliczylismy pierwsza kupe na ubikacje-Laura zawolala i sie udalo!!!!!:-)
kupilam jej wkladke i zaczela siadac,wola z tysiac razy dziennie "mama siku szibko!!"i lecimy na ubikacje,z tym ze wysika sie moze 3 razy za dnia a reszta to cyganstwo i pretekst zeby pociagnac papier toaletowy,wrzucic do ubilacji i spuscic wode:dry:,z tym ze wzielam sie na sposob i jak sie nie wysika to nie pozwalam dotknac papieru i troche pomaga,juz wola tylko 500razy:sorry2:,ale i tak sie ciesze,ze cos sie ruszylo:tak:,za tydzien startujemy w samych majtach w domu i zobaczymy:tak:,moze w koncu zacznie wolac tylko wtedy jak rzeczywiscie bedzie chciala:-p

Do góry