reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocnikowanie

A ja miałam ciśnienie żeby Nikusia w te wakacje nauczyć o co chodzi, ale niestety jest za wcześnie i sobie odpuszczam, w szczególności po przeczytaniu waszych ostatnich wypowiedzi :-), widzę, że nie muszę się spieszyć :-).
Kupę robi na nocnik codziennie rano i przeważnie po obiedzie, w pampka oczywiście też, ale coraz rzadziej, z sikaniem gorzej bo leje kiedy i gdzie popadnie :baffled:. Ostatnio myślałam, że załapał z kupą, ale niestety się przeliczyłam :no:, dwa dni pod rząd nasrał mi na dywan :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, oczywiście po zejściu z nocnika :no::crazy:. A jak nawali w pampersa to nic nie mówi, chodzi taki obsrany i póki nie zaśmierdzi to nikt nie wie :sorry2:.

reklama
Gracjanka też nocnik gryzie w tyłek, może mu to jakos przejdzie, poki co wali w pieluche i nawet sie tym nie przejmuje, moglby chodzic chyba obrobiony caly dzien :-( i nic nie powie :-(

Antek sygnalizuje jak zrobi kupsko w pampka, ale nie przeszkadza mu to za bardzo, jakbym mu nie zmieniła to też by było spoko:-D. On po prostu ma frajdę z tego, że nawalił w pieluchę i że może sie tym pochwalić:wściekła/y:.

Może my poprostu za bardzo tego chcemy, a dzieciaczkom wcale sie nie spieszy, ja na przyklad z pielucha poszlam do przedszkola, ale az tak dlugo nie chcialabym mojego trzymac w pieluszkach, ale jak nie bedzie chcial inaczej :-(

Ja mysle,ze 1,5 roku no troche wiecej;-)to jeszcze wczesnie, chyba niewiele dzieci juz kuma w pelni o co chodzi ale wiadomo,ze zdarzaja sie takie dzieci no i brawa dla nich.Ale tak samo z mowieniem...sa dzieci ktore ponoc;-)zaczynaja juz mowic,recytowac i spiewac jak maja rok:szok:;-)no slyszalam o poltoraroczym chlopcu wczoraj;-)Superniania:-Dmowila,ze dziecko zaczyna kontrolowac potrzeby fizjologiczne mniej wiecej po 2 roku zycia ale zdarzaja sie dzieci,ktore wczesniej w wieku 1,5 wiec mozna probowac.Ale skoro widze,ze nie kuma to jej jeszcze nie ucze.
Coyote a do przedszkola jak szlas to ile mialas lat?;-)

to prawda z tym kupkaniem, u większości dzieci cos tam się pod dekelkiem wykształca po 2 roku życia, a wcześniej nie czuja potrzeby załatwiania sie do nocnika, tylko po rostu robią tam gdzie są, czyli w pieluchę.

Ja podobno byłam wyszkolona w 1,5 roku do robienia w nocnik i chodzenia bez pieluch i pewnie dlatego chciałabym żeby Emi też tak szybko załapała o co biega. powoli się udaje, ale duże wpadki ciągle są. Pewnie jeszcze się trochę pomęczymy w pamperach, ale teraz już mam ogromne oszczędności w porównaniu z niedawnymi czasy

Ja chodziłam do żłobka i tam panie uczyły wszystkie maluchy siadania na nocnik jak tylko zaczęły samodzielnie siedzieć. Ja byłam bardzo pojętna i bardzo szybko załapałam o co chodzi. Wolałam robić do nocnika niż w tetrę (od pieluch miałam odparzony tyłek) i szybko nauczyłam się nie korzystać w ogóle z pieluch. Ponoć jak miałam już 1,5 roczku to latałam już w majtochach :tak::-D

reklama
Do góry