Hej , pomóżcie mi proszę i powiedzcie co o tym sądzicie . W poniedziałek zrobiłam test zdjęcie nr 1 wyszedł bardzo bladziutki (czułość testu 20 ) , we wtorek zrobiłam drugi (czułość testu 10) kreska wyraźniejsza. Wczoraj poszłam na beta hcg i wynik jest pozytywny ale dosyć niski . Moja gin powiedziała żebym oczywiście po 48 h powtórzyła betę , ale jeszcze dzisiaj rano zrobiła ten test najmniej czuły , bo jeśli beta jeszcze spadła to test już nic nie wykaże . No i zrobiłam go rano i kreska wciąż jest , może nie gruba malowana markerem krecha , ale widoczna gołym okiem .
reklama
Bardziej mnie martwi ten mizerny wynik bety :/Pozostaje Ci czekać niestety, choć domyślam się, że to niełatwe
Moje testy nie ciemniały w jakiś widoczny sposób z dnia na dzień, a wszystko było ok.
Ale to przecież bardzo wczesna ciąża, a poza tym ważny jest przyrost.Bardziej mnie martwi ten mizerny wynik bety :/
Życzę Ci by szybko zleciał Ci czas do kolejnej bety i żeby pięknie rosła
Dziękuję za odpowiedź Najdłuższe 48 h w moim życiuAle to przecież bardzo wczesna ciąża, a poza tym ważny jest przyrost.
Życzę Ci by szybko zleciał Ci czas do kolejnej bety i żeby pięknie rosła
Motylkowa!
Fanka BB :)
Po prostu wyłapałas bardzo wczesną ciąże. Każda ciąża startuje od 0. Nie powinno się oceniać prawidłowości ciąży na podstawie wybarwienia kresek, lecz po badaniu przyrostu po 48h
Tylko z drugiej strony testy ciążowe nie dadzą przecież pozytywnego wyniku jeśli stężenie hch jest niższe niż 20 , w przypadku czulszych testów 10 . Dlatego to 7,8 z wczoraj trochę mnie przybiło . Ale zdaję sobie sprawę, że jedyne co mi zostało to czekać do jutraPo prostu wyłapałas bardzo wczesną ciąże. Każda ciąża startuje od 0. Nie powinno się oceniać prawidłowości ciąży na podstawie wybarwienia kresek, lecz po badaniu przyrostu po 48h
Tralalala25
mi na tescie o czulosci 10 wyszla bladziuchna kreska przy becie 4,2Tylko z drugiej strony testy ciążowe nie dadzą przecież pozytywnego wyniku jeśli stężenie hch jest niższe niż 20 , w przypadku czulszych testów 10 . Dlatego to 7,8 z wczoraj trochę mnie przybiło . Ale zdaję sobie sprawę, że jedyne co mi zostało to czekać do jutra
reklama
natasia142
Mi też na teście o czułości 10 wyszła baaaardzo blada kreska, beta była 4,6 lub 4,8 już nie pamiętam ale niestety u mnie poszło zaraz na drugi dzień. Lekarz powiedział że wylapalam biochemmi na tescie o czulosci 10 wyszla bladziuchna kreska przy becie 4,2