reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski wynik BetaHCG

reklama
Podłączę się do tego wątku bo również mam niepewną sytuację ze swoimi wynikami bety.

Elizka a jak sytuacja u Ciebie, jak to się dalej potoczyło? 💐🌻

Już znalazłam sporo przykładów na różnych forach zarówno zdrowej ciąży, jak i pustego jaja płodowego z wyników podobnych do moich. USG mam w poniedziałek, mam nadzieję, że będzie chociaż pęcherzyk w dobrych rozmiarach, jeśli implantacja była z opóźnieniem to serduszko może też będzie dopiero po 30 dpt.

Martwię się 😔
Czy któraś z Was zna jakieś pozytywne historię przy niskiej becie?

07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺 (5-dniowa blastocysta)
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU (300%)
12 dpt - beta 54,4 mlU (169%)
14 dpt - beta 161,7 mlU (198%)
20 dpt - beta 1490 mlU (średni przyrost 110%)
26 dpt - beta ?? + USG

Poza tym, że można założyć iż w teorii było to późne zagnieżdżenie (zakładając naturalna ciążę było by to 11-12 po owulacji) to właściwie nie ma się czego doczepić. Owszem niby mówi się, że lepiej jak zagnieżdżenie jest do 10dpo ale już bez przesady. Te max 12 dni jest okej. Dodatkowo 14dpo oczekuje się bety 3 cyfrowej. No u Ciebje 17dpo była prawie 200 więc można gdzieś tam założyć że w miarę się to spina. Masz już betę ponad 1000 także spokojnie idź na to USG bo tutaj nie widać na ten moment żadnych nieprawidłowości 🤷‍♀️

Poza tym, że można założyć iż w teorii było to późne zagnieżdżenie (zakładając naturalna ciążę było by to 11-12 po owulacji) to właściwie nie ma się czego doczepić. Owszem niby mówi się, że lepiej jak zagnieżdżenie jest do 10dpo ale już bez przesady. Te max 12 dni jest okej. Dodatkowo 14dpo oczekuje się bety 3 cyfrowej. No u Ciebje 17dpo była prawie 200 więc można gdzieś tam założyć że w miarę się to spina. Masz już betę ponad 1000 także spokojnie idź na to USG bo tutaj nie widać na ten moment żadnych nieprawidłowości 🤷‍♀️

Bardzo dziękuję za uspokojenie, będę miała trochę luźniejszą głowę przez weekend. ☺😙

Do góry