reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski przyrost bety i brak zarodka.

Witam, mój pierwszy temat trochę bolesny. Zaszłam w ciążę mimo prezerwatywy, ostatni okres 17 sierpnia. W zeszłym tygodniu byłam u ginekologa, wg. OM to 6 tydzień wg. USG 5, pęcherzyk wielkości 11,3 mm, nie widać ciałka żółtkowego i brak zarodka. Lekarz kazał zrobić betę, w czwartek miałam 20500 a dzis 24300. Idę jeszcze na kolejne USG ale pewnie szans już nie ma?

reklama
W 6 tygodniu zarodek powinien być już widoczny.. chociaż beta przyrasta. Na następnej wizycie pewnie już wszystko się wyjaśni

Cześć, bardzo mi przykro, ale przyrost powinien być minimum 66% więc niestety. Trzymaj się:)
Przy takich wartościach przyrosty raczej już mogą być mniejsze... Ale ten jest bardzo mały. :(
Moim zdaniem niestety może to być puste jajo.
Na kolejnej wizycie na pewno wszystko się wyjaśni.
Trzymam kciuki.

Dziękuję ale nie robię sobie większych nadziei. Mamy już 2 synków, 9 i 16 lat więc życie by nam się obróciło o 180 stopni 😅.

Na tym etapie nie bada się przyrostów bety. Natomiast na zarodek też może być jeszcze czas. Wszystko zależy od sprzętu, umiejscowienia pęcherzyka i umiejętności lekarza. Czekaj cierpliwie do następnej wizyty. Na tym etapie wszytsko może się wydarzyć 🙂 bądź dobrej myśli

Zrobiłam jeszcze dziś dla spokoju betę i wynik lekko powyżej 27000. W czwartek wizyta na USG i pewnie dostanę skierowanie do szpitala.

Czy ktoś miał taką sytuację? Dziś kolejna wizyta i było widać zarodek i bicie serca ale beta wskazuje, że ciąża nie rozwija się prawidłowo. Jestem rozwalona 😞

reklama
Do góry