reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niski przyrost bety a potem skok i przyrost bety w normie

reklama
Wczoraj byłam u lekarza i wszystko ok 😊 Było bicie serduszka i lekarz ocenił, że jest to 6 tydzień i 2 dni.
Początkowy horror zmienił się w pasmo dobrych wiadomości 😊
To taki wpis pocieszający, jeśli kiedyś trafi na niego któraś z Was z podobnymi problemami i zmartwieniami 😊
Trzymajcie kciuki żeby wciąż szło to ku dobremu 😊

@BlueDahlia czy u Ciebie wszystko dobrze? Mam podobny przypadek ale bez dużego wzrostu:( jest to moja 2 ciąża. O pierwszą starałam się z mężem 7 lat. Gdy się dowiedzieliśmy beta HCG wynosiła z synem ponad 22 tys. Według OM był to wtedy 5 tydzień z groszem. Teraz też niespodziewanie ciąża i beta wygląda następująco:
5.12 - 192
7.12 - 316
9.12 - 485

Według kalkulator pierwszy przyrost w normie choć tylko 61%. 2 przyrost już tylko 52%.
Strasznie boje się ciąży pozamacicznej. Kłuje mnie po lewej stronie. Wizyta dopiero za tydzień. Odchodzę od zmysłów

@BlueDahlia czy u Ciebie wszystko dobrze? Mam podobny przypadek ale bez dużego wzrostu:( jest to moja 2 ciąża. O pierwszą starałam się z mężem 7 lat. Gdy się dowiedzieliśmy beta HCG wynosiła z synem ponad 22 tys. Według OM był to wtedy 5 tydzień z groszem. Teraz też niespodziewanie ciąża i beta wygląda następująco:
5.12 - 192
7.12 - 316
9.12 - 485

Według kalkulator pierwszy przyrost w normie choć tylko 61%. 2 przyrost już tylko 52%.
Strasznie boje się ciąży pozamacicznej. Kłuje mnie po lewej stronie. Wizyta dopiero za tydzień. Odchodzę od zmysłów

Zbadaj progesteron i koniecznie idź na wizytę szybciej

reklama
To bardzo ładny, taki prog z dużym prawdopodobieństwem wyklucza cp ale jednak najlepiej skoczyć na usg bo te przyrosty marniutkie
Zgadzam się z @Zazuu, po ostatnich doświadczeniach przekonałam się, że jednak najlepsza jest wizyta u ginekologa i usg. Takie domysły na własną rękę na podstawie tylko badań z krwi nie działają dobrze i tylko się człowiek sam nakręca. Ja jak pomyślałam, że może być pozamaciczna u mnie to od razu miałam obraz przed oczami, że pęka mi jajowod i na pewno wykrwawie się na śmierć. Teraz widzę, że przesadziłam i to ostro, ale no taki miałam atak paniki patrząc na kiepskie wyniki badania i moje bóle brzucha. Tak więc moja rada - idź do lekarza i bez względu co wyjdzie na usg już będziesz już wiedziała na czym stoisz 😊
Trzymam kciuki, że beta wystrzeli tak niespodziewanie jak u mnie 😊
Ja ostatnio czuję się bardzo dobrze i tylko doskwiera mi ból piersi codziennie 🙈
Wciąż nie czuję się pewnie, że ta ciąża dotrwa do końca, ale już nie panikuję i podchodzę spokojniej. Odetchnę chyba dopiero jeśli dotrwam do końca pierwszego trymestru.

Do góry