reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski przyrost bety a potem skok i przyrost bety w normie

reklama
Wczoraj byłam u lekarza i wszystko ok 😊 Było bicie serduszka i lekarz ocenił, że jest to 6 tydzień i 2 dni.
Początkowy horror zmienił się w pasmo dobrych wiadomości 😊
To taki wpis pocieszający, jeśli kiedyś trafi na niego któraś z Was z podobnymi problemami i zmartwieniami 😊
Trzymajcie kciuki żeby wciąż szło to ku dobremu 😊

@BlueDahlia czy u Ciebie wszystko dobrze? Mam podobny przypadek ale bez dużego wzrostu:( jest to moja 2 ciąża. O pierwszą starałam się z mężem 7 lat. Gdy się dowiedzieliśmy beta HCG wynosiła z synem ponad 22 tys. Według OM był to wtedy 5 tydzień z groszem. Teraz też niespodziewanie ciąża i beta wygląda następująco:
5.12 - 192
7.12 - 316
9.12 - 485

Według kalkulator pierwszy przyrost w normie choć tylko 61%. 2 przyrost już tylko 52%.
Strasznie boje się ciąży pozamacicznej. Kłuje mnie po lewej stronie. Wizyta dopiero za tydzień. Odchodzę od zmysłów

@BlueDahlia czy u Ciebie wszystko dobrze? Mam podobny przypadek ale bez dużego wzrostu:( jest to moja 2 ciąża. O pierwszą starałam się z mężem 7 lat. Gdy się dowiedzieliśmy beta HCG wynosiła z synem ponad 22 tys. Według OM był to wtedy 5 tydzień z groszem. Teraz też niespodziewanie ciąża i beta wygląda następująco:
5.12 - 192
7.12 - 316
9.12 - 485

Według kalkulator pierwszy przyrost w normie choć tylko 61%. 2 przyrost już tylko 52%.
Strasznie boje się ciąży pozamacicznej. Kłuje mnie po lewej stronie. Wizyta dopiero za tydzień. Odchodzę od zmysłów

Zbadaj progesteron i koniecznie idź na wizytę szybciej

reklama
To bardzo ładny, taki prog z dużym prawdopodobieństwem wyklucza cp ale jednak najlepiej skoczyć na usg bo te przyrosty marniutkie
Zgadzam się z @Zazuu, po ostatnich doświadczeniach przekonałam się, że jednak najlepsza jest wizyta u ginekologa i usg. Takie domysły na własną rękę na podstawie tylko badań z krwi nie działają dobrze i tylko się człowiek sam nakręca. Ja jak pomyślałam, że może być pozamaciczna u mnie to od razu miałam obraz przed oczami, że pęka mi jajowod i na pewno wykrwawie się na śmierć. Teraz widzę, że przesadziłam i to ostro, ale no taki miałam atak paniki patrząc na kiepskie wyniki badania i moje bóle brzucha. Tak więc moja rada - idź do lekarza i bez względu co wyjdzie na usg już będziesz już wiedziała na czym stoisz 😊
Trzymam kciuki, że beta wystrzeli tak niespodziewanie jak u mnie 😊
Ja ostatnio czuję się bardzo dobrze i tylko doskwiera mi ból piersi codziennie 🙈
Wciąż nie czuję się pewnie, że ta ciąża dotrwa do końca, ale już nie panikuję i podchodzę spokojniej. Odetchnę chyba dopiero jeśli dotrwam do końca pierwszego trymestru.

Do góry