reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niski przyrost bety a potem skok i przyrost bety w normie

@BlueDahlia życzę Tobie szczęśliwego rozwiązania ❤️♥️
Wizytę wstępnie mam na piątek. Jutro będę usilnie szukać kogoś, kto będzie mógł przyjąć mnie szybciej i jest w miarę dobry. Pytanie czy przy tak niskiej becie lekarz jest w stanie zobaczyć cokolwiek choćby ciążę pozamaciczna? Nigdy nie miałam pozamacicznej, też mam obraz przed oczyma jak pęka jajowód i jest po mnie 😳 boje się, że nie rozpoznam bólu w momencie pęknięcia. O ile faktycznie jest to pozamaciczna... Dostaje na głowę. W najgorszym razie pojadę na SOR by mieć pewność.

reklama
Dla mnie tą ciąża od początku jest dość specyficzna. Owulację miałam dość późno bo w 18 dc, 30 dc robiłam test z porannego moczu i wyszedł negatywny (test czuły, 10). 31 dc w nocy obudziły mnie dreszcze i ból właśnie głównie lewej strony podbrzusza. Na 2 dzień bolało już całe podbrzusze i plecy. 33 DC test był pozytywny, test 25 ml, robiony po 17 godz. Beta na następny dzień 196. Długo łudziłam się, że to wczesna ciąża i może tak po prostu jest ale im dłużej to trwa tym gorzej na moje wygląda.

@BlueDahlia życzę Tobie szczęśliwego rozwiązania ❤️♥️
Wizytę wstępnie mam na piątek. Jutro będę usilnie szukać kogoś, kto będzie mógł przyjąć mnie szybciej i jest w miarę dobry. Pytanie czy przy tak niskiej becie lekarz jest w stanie zobaczyć cokolwiek choćby ciążę pozamaciczna? Nigdy nie miałam pozamacicznej, też mam obraz przed oczyma jak pęka jajowód i jest po mnie 😳 boje się, że nie rozpoznam bólu w momencie pęknięcia. O ile faktycznie jest to pozamaciczna... Dostaje na głowę. W najgorszym razie pojadę na SOR by mieć pewność.
@Orchidea 77 dziekuje, oby tak było! 😊
W sumie racja, czytałam, że od bety 1000 coś widać dopiero. Aż tak się nie znam, bo to dopiero moja druga ciąża. Pierwsza poroniona w 5 tygodniu i wiedziałam dokładnie kiedy, bo w życiu takiego bólu nie czułam plus w piątek beta 1700 a w poniedziałek już 700 i to miała być pierwsza wizyta u ginekologa potwierdzająca ciąże a był potwierdzająca poronienie...

Dla mnie tą ciąża od początku jest dość specyficzna. Owulację miałam dość późno bo w 18 dc, 30 dc robiłam test z porannego moczu i wyszedł negatywny (test czuły, 10). 31 dc w nocy obudziły mnie dreszcze i ból właśnie głównie lewej strony podbrzusza. Na 2 dzień bolało już całe podbrzusze i plecy. 33 DC test był pozytywny, test 25 ml, robiony po 17 godz. Beta na następny dzień 196. Długo łudziłam się, że to wczesna ciąża i może tak po prostu jest ale im dłużej to trwa tym gorzej na moje wygląda.
Wiesz co, ja miałam owulacje w 14dc i już w 26dc zaczęły mnie boleć piersi jak przed okresem a wieczorem w ten dzień poczułam się tragicznie źle, w sekundę zrobiło mi się słabo, nie byłam w stanie wstać z kanapy, oblały mnie zimne poty, złapały mnie skurcze brzucha i mocne kłucie. Potem kolejny dzień wieczorem znowu mocne skurcze nie do wytrzymania, więc na drugi dzień z rana zrobiłam test ciążowy i był pozytywny. Dwa dni później pierwsza beta w pierwszym dniu spodziewanego okresu i wynik 227 i potem winiki i objawy jak opisywałam w pierwszym poscie.
Rzeczywiście u Ciebie też wygląda to niepokojąco, ale to tylko lekarz rozwieje obawy 😉

Kobietki, do lekarza nie udało mi się wcześniej dostać. Dziś zrobiłam kolejne badania krwi. Progesteron 21, beta 911. Przyrosty są ale po 50% cały czas. Już chyba tracę nadzieję:(

Pobolewa mnie lewa strona. Nie jest to ból ciągły. Pojawia się i znika. Plamien nie mam. Rozumiem, że przy takich wzrostach szans na powodzenie nie ma?:(

reklama
Pobolewa mnie lewa strona. Nie jest to ból ciągły. Pojawia się i znika. Plamien nie mam. Rozumiem, że przy takich wzrostach szans na powodzenie nie ma?:(
Tego już Ci nie powiem, czy szanse są, czy nie ma, bo nie jestem lekarzem.
A jaką teraz masz wartość ?

Ale przy cp beta często lubi brzydko rosnąć, także lepiej dmuchać na zimne.

Do góry